Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Μάνη: Προσάραξη σκάφους με 92 μετανάστες - Συνελήφθησαν τρία άτομα

Ελλάδα

Ακόμη ένα περιστατικό με προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους που μετέφερε μετανάστες, σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο όρμο Γυαλιά στην Ανατολική Μάνη.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, πολίτης ενημέρωσε για το περιστατικό της προσάραξης του σκάφους και άμεσα στο σημείο έσπευσαν από ξηράς δύο περιπολικά οχήματα και από θαλάσσης ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού.

Παράλληλα, ενημερώθηκαν τα αστυνομικά τμήματα Αρεόπολης και Γυθείου, καθώς και η Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας για παροχή συνδρομής στις από ξηράς έρευνες.

Επί του ιστιοφόρου σκάφους επέβαιναν ενενήντα δύο αλλοδαποί (άπαντες άνδρες, εκ των οποίων 54 ανήλικοι), στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα.

Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση και ελέγχου σε δύσβατα σημεία σε βραχώδες έδαφος και σε μεγάλη ακτίνα από το σημείο του συμβάντος, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 23, 24 και 28 ετών, που προσπαθούσαν να διαφύγουν. 

Οι παραπάνω τρεις συνελήφθησαν ως φερόμενοι διακινητές, καθόσον αναγνωρίσθηκαν από έτερους επιβαίνοντες αλλοδαπούς ως οι υπεύθυνοι για την παράνομη μεταφορά τους, για έκθεση της ανθρώπινης ζωής σε κίνδυνο και για απόπειρα παράνομης εισόδου στη χώρα χωρίς την τήρηση των νόμιμων διατυπώσεων.

Από το Λιμεναρχείο Γυθείου, που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το συγκεκριμένο σκάφος, ενώ από την προσάραξη του ιστιοφόρου σκάφους δεν 
παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νατσιός: «Μια Κυβέρνηση που δεν αφουγκράζεται τα θέλω του λαού της είναι καταδικασμένη»

«Είναι απερίγραπτη η διαστρέβλωση της αλήθειας», υποστήριξε στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός. «Αλήθεια είναι η αλήθεια που συμφέρει εσά...

Θεσσαλονίκη: Ένοχοι οι ιδιοκτήτες γηροκομείου μετά τον θάνατο 66χρονου τετραπληγικού από φωτιά

Καταδικάστηκαν οι ιδιοκτήτες ενός κέντρου φροντίδας ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη έπειτα από περιστατικό στο οποίο ξέσπασε φωτιά και έχασε τη ζωή του ένας 66χρονος που φιλοξενούνταν ...

Φόρτωση άρθρων...