Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Μαρία Καρρά: Ποινική δίωξη για ανακριβή και μη δήλωση πόθεν έσχες στη χήρα του Γιώργου Τράγκα

Ποινική δίωξη για ανακριβή και μη δήλωση πόθεν έσχες ασκήθηκε σε βάρος της χήρας του Γιώργου Τράγκα, Μαρίας Καρρά.

Σε βάρος της χήρας του δημοσιογράφου ασκήθηκε ποινική δίωξη για υποβολή ανακριβών δηλώσεων πόθεν έσχες από το 2012 έως το 2015 και για μη υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες για τα επόμενα χρόνια μέχρι το 2019.

Η έρευνα για τη Μαρία Καρρά άρχισε μετά τη διαβίβαση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών του πορίσματος του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Σύμφωνα με το πόρισμα, η Μαρία Καρρά δεν δήλωνε κάθε χρόνο περιουσία περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ είτε καταθέσεις της σε ατομικούς ή κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς με τον Γιώργο Τράγκα ή απόκτηση νέας ακίνητης περιουσίας.

Η δικογραφία έχει χρεωθεί σε ανακριτή, ο οποίος αναμένεται να καλέσει σε απολογία τη Μαρία Καρρά. 

Υπενθυμίζεται ότι η Μαρία Καρρά, ως δημοσιογράφος είχε υποχρέωση από το νόμο να υποβάλλει δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης αλλά όπως διαπιστώθηκε είτε δεν τις υπέβαλε για το παραπάνω χρονικό διάστημα είτε τις υπέβαλε και ήταν ανακριβείς.

Πλέον, μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος της η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή, ο οποίος και αναμένεται να καλέσει τη χήρα του Γιώργου Τράγκα σε απολογία για τα δυο κακουργήματα. Η κατηγορουμένη αναμένεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία της.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φεύγουν οι πρώτοι εκδρομείς του Πάσχα: Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια και τις Εθνικές Οδούς

Ξεκίνησε η αναχώρηση των εκδρομέων ενόψει του Πάσχα. Οι πρώτοι εκδρομείς αναχωρούν σήμερα, Σάββατο του Λαζάρου. Στο λιμάνι του Πειραιά από το πρωί επικρατεί το αδιαχώρητο. Την Π...

Φόρτωση άρθρων...