Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Μάριος Παπαγεωργίου: Μετά τις νέες διώξεις ανοίγει ξανά ο φάκελος για την δολοφονία του

Ελλάδα

Ανοίγει ξανά ο φάκελος για την υπόθεση της αρπαγής και της δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου ανοίγει μετά τις νέα διώξεις.

Άλλα οκτώ άτομα, σε βάρος των οποίων έχουν ασκηθεί διώξεις για την εμπλοκή τους στον θάνατο του άτυχου άνδρα, οδηγούνται ενώπιον των ανακριτικών αρχών.

Τρία χρόνια μετά τη δίκη σε δεύτερο βαθμό, ένα νέο κεφάλαιο άνοιξε σήμερα στην πολύκροτη υπόθεση που συγκλόνισε τη χώρα. 

Στο πλαίσιο της έρευνας που γινόταν ασκήθηκαν διώξεις σε άλλα οκτώ άτομα για συνέργεια, κάτι που μεταφράζεται σε ανακρίσεις, καταθέσεις και αξιολόγηση στοιχείων.

Πρώτη μάρτυρας ήταν η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου, Βαρβάρα Θεοδωράκη.

«Περιμένουμε την απάντηση από την εξέταση των οστών. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον Θεό και στην ελληνική Δικαιοσύνη, ότι θα γίνει αυτό που πρέπει να γίνει για να τιμωρηθούν οι φονιάδες», ανέφερε η Βαρβάρα Θεοδωράκη.

Ο 26χρονος εξαφανίστηκε από το σπίτι του στο Διακοπτό στις 9 Αυγούστου του 2012 και την επόμενη μέρα ζητήθηκαν λύτρα 600.000 ευρώ από την οικογένειά του. 

Έπειτα από μέρες ενημερώθηκε η Αστυνομία λόγω του αδιεξόδου, ενώ μερικούς μήνες  αργότερα η υπόθεση εξιχνιάστηκε και οι έξι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν.

Όμως, η σορός του δεν έχει εντοπιστεί ακόμα και κάποια οστά που βρέθηκαν πρόσφατα σε σπήλαιο στα Δερβενοχώρια – σε περιοχή που θεωρείται ύποπτη για την υπόθεση – έχουν ήδη σταλεί για εξέταση.

Ανάμεσα στους οκτώ κατηγορούμενους είναι και οι δύο γιοι του «εγκεφάλου» καθώς και ένας νυν και ένας τέως αστυνομικός. Μόλις ολοκληρωθούν οι καταθέσεις, όλοι τους θα κληθούν να απολογηθούν.

«Σίγουρα οι έξι από αυτούς έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο όπως προκύπτει και από τις κινήσεις τους και από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες», ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας του Μάριου Παπαγεωργίου, Νίκος Ρουσσόπουλος.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας που είχε διακοπεί λόγω βλάβης σε αγωγούς νερού

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας, όπου είχε διακοπεί νωρίτερα λόγω βλάβης σε αγωγούς νερού, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομ...

Με τι καιρό ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα – Οι εκτιμήσεις μετεωρολόγων για το Πάσχα

Η Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα πλησιάζουν και δεν είναι λίγοι εκείνοι που σκοπεύουν να περάσουν τις ημέρες αυτές εκτός πόλης. Σημαντική παράμετρος, όμως, είναι σίγουρα ο καιρός και...

Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε ό,τι μας λέει ο Βελόπουλος ή οποιοσδήποτε πολιτικός

Μήνυμα συνεργασίας Εκκλησίας-Κράτους και αποδοκιμασίας των έμμεσων προτροπών του Κυριάκου Βελόπουλου για αποδοκιμασίες πιστών κατά πολιτικών το Πάσχα έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυ...

Φόρτωση άρθρων...