Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Συμμορίες ανηλίκων: Μάστιγα οι συμπλοκές μαθητών

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί η έξαρση με τις συμμορίες ανηλίκων. Οι συμμορίες ανηλίκων είναι ένα φαινόμενο μάστιγα της εποχής. Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε ένας 16χρονος από συνομηλίκους του στο Μενίδι.

Με αφορμή  αυτό το ακραίο περιστατικό βίας, αλλά και την σημαντική έξαρση που παρατηρείται στον σχολικό εκφοβισμό μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» στο MEGA η Αγγελική Καβαλλιεράτου, οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια.

«Τα τελευταία χρόνια η αλήθεια είναι ότι βλέπουμε ότι αυτά τα φαινόμενα είναι ακόμη πιο έντονα και συχνά. Δουλεύοντας με νέους και εφήβους, βλέπω ότι οι νέοι έχουν πολύ θυμό. Και δυστυχώς επειδή η βία είναι στην ζωή τους από τις πολύ μικρές ηλικίες, έχουν μάθει ακόμα να διασκεδάζουν με αυτήν, είναι ένας λανθασμένος τρόπος εκτόνωσης της έντασης και του θυμού που έχουν», ανέφερε η ψυχοθεραπεύτρια.

Η οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια στην συνέχεια τόνισε την σημασία της παρουσίας των γονέων, «αρκεί οι γονείς να είναι εκεί και να ανιχνεύσουν τα σημάδια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενη η Αγγελική Καβαλλιεράτου αν το διαδίκτυο μπορεί να πυροδοτεί τέτοιες καταστάσεις απάντησε: «Όταν τα παιδιά σε αυτές τις τρυφερές ηλικίες έχουν όλες αυτές τις επιρροές, σαφώς επηρεάζονται».

Η οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια τόνισε, καταλήγοντας ότι είναι αναγκαίο τα παιδιά να μιλούν και να έχουν επικοινωνία με τις οικογένειές τους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παντελής Περιβολάρης (Υποψήφιος με τους Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου): Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει της αντιπυρικής περιόδου γιατί δεν είναι έτοιμη η Πολιτεία

Πολύ δραστήριος ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τους Δημοκράτες, Παντελής Περιβολάρης, σίγουρα από τους πιο δραστήριους υποψηφίους από το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου. Ο εδώ και 30 χρό...

Ασπρόπυργος: Πυρκαγιά στην Περιφερειακή Αιγάλεω – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα σε χαμηλή βλάστηση στην Περιφερειακή Αιγάλεω στον Ασπρόπυργο Αττικής. Άμεση είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Για την κατάσβεσή της επιχειρ...

Κρήτη: Δυο συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία

Στη σύλληψη δυο ανδρών, για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας προχώρησαν αστυνομικοί στο Ηράκλειο και στα Μάλια του Δήμου Χερσονήσου. Στη μια περίπτωση 40χρονος αλλοδαπός που παρ...

Φόρτωση άρθρων...