Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Πύρινα μέτωπα σε Αλεξανδρούπολη, Ανατολή Ιεράπετρας, Λαχανά Θεσσαλονίκης και Βατοπέδι Ορμύλιας

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπoλη: Κάηκαν σπίτια και αποθήκες. Φωτογραφίες της ΕΛΑΣ από την απομάκρυνση κατοίκων. Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Ιεράπετρα και Λαχανά.

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη, όπου, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υππάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια στα χωριά Αετοχώρι και Πεύκα από όπου πέρασε νωρίτερα. Κάηκαν σπίτια και αποθήκες υπέστησαν ζημιές, επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης.

Το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς είναι πολύ κοντά στα χωριά Αγνάντια και Άμφεια και κινείται βόρεια του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης, ενώ πολύ σοβαρό προκαλεί ο πυκνός καπνός που έχει φτάσει στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, για αυτό εστάλη πριν από λίγο μήνυμα από το 112 να μείνουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους με κλειστές πόρτες και παράθυρα.

trg

Συνολικά έχουν σταλεί από το πρωί πέντε μηνύματα από το 112 και έχουν εκκενωθεί οκτώ οικισμοί.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική οι άνεμοι πού πνέουν στην περιοχή έφτασαν και τα οκτώ μποφόρ κάποια στιγμή, ενώ οι προβλέψεις είναι ότι θα συνεχίσουν με ένταση τουλάχιστον 5 μποφόρ και κατά την διάρκεια της νύχτας. Για το λόγο αυτό όλες οι δυνάμεις δίνουν μάχη για να σταματήσουν την πορεία της πυρκαγιάς.

4why4w

Εκτός από τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες δίνουν μάχη με τις φλόγες με την συνδρομή μεγάλων δυνάμεων του στρατού, της Περιφέρειας, της Αστυνομίας, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ, από αέρος έχουν επιχειρήσει συνολικά από το πρωί 14 αεροσκάφη εκ περιτροπής και τέσσερα ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.
 

Προειδοποίηση από το 112 στάλθηκε στην Αλεξανδρούπολη λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στον Έβρο.

Οι κάτοικοι της πόλης καλούνται να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν τις πόρτες και τα παράθυρα. Στο Διαδίκτυο έχουν αναρτηθεί οδηγίες αυτοπροστασίας. Υπενθυμίζεται ότι έχουν σταλεί και άλλα μηνύματα για την εκκένωση συνολικά οκτώ οικισμών που κινδυνεύουν από τα μέτωπα.

eraew

Μάχη με τις φλόγες για τη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στην περιοχή Μελία της Αλεξανδρούπολης δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. 

Νέο μήνυμα για εκκένωση προς Αλεξανδρούπολη εστάλη πριν από λίγο από το 112 στους κατοίκους τεσσάρων οικισμών που βρίσκονται κοντά στη φωτιά. Πρόκειται για τους οικισμούς Λουτρός, Αγναντία, Αριστηνό και Δωρικό. 

tr

Σε 135 αυξήθηκαν οι πυροσβέστες που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Αλεξανδρούπολη, με τους 28 εξ αυτών να έχουν φτάσει στο σημείο αεροπορικώς από την Αττική, σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα. Επιπλέον, στο σημείο επιχειρούν 31 υδροφόρα οχήματα της πυροσβεστικής και εννέα πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

fyu

Είχε προηγηθεί μήνυμα για εκκένωση προς Αλεξανδρούπολη στους κατοίκους των οικισμών Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα.

 

grgfre

Αντί να βελτιώνεται μάλλον χειροτερεύει η κατάσταση. Γλείφει χωριά και αλλάζει φορά η φωτιά. Εκκενώσαμε και το παιδικό χωριό SOS με 19 παιδιά και έξι ενηλίκους τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε δασική έκταση στην περιοχή Μελία Αλεξανδρούπολης, κοντά στην Πυλαία Φερών Έβρου και επειδή είχε κατεύθυνση νότια προς την Εγνατία οδό, τέθηκαν σε ισχύ προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

grts

Συγκεκριμένα, προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης και ουσιαστικά έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο τμήμα από ύψος του κόμβου Αρδανίου, έως αυτό του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών – Αλεξανδρούπολης, ενώ οι οδηγοί και οι πολίτες παρακαλούνται -για την ασφάλειά τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών.

 

Ιεράπετρα: Καίγονται αγροτικές καλλιέργειες στην περιοχή Στόμιο

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα, σε ρέμα στην κοινότητα Ανατολής σε περιοχή ανάμεσα στο Στόμιο και τους Καλογέρους στην Ιεράπετρα Λασιθίου. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις του νόμου Λασιθίου, ενώ συνέδραμαν και πυροσβέστες από το Ηράκλειο, καθώς και εθελοντές.

Η φωτιά έκαψε και προκάλεσαν αρκετές ζημιές σε μεγάλες θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις της περιοχής. Σημαντικό ρόλο στον έλεγχο της φωτιάς έπαιξαν τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τα οποία έκαναν συνεχείς ρίψεις νερού. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις υπό το φόβο των αναζωπυρώσεων.

 

Φωτιά στον Λαχανά Θεσσαλονίκης – Σηκώθηκαν και ελικόπτερα

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (19/8) κοντά στον Λαχανά της Θεσσαλονίκης.

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε περιοχή δυτικά του Λαχανά στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία ενημερώθηκε για το συμβάν στις 14.20.

Η φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση, ενώ στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με οκτώ υδροφόρα οχήματα και από αέρος συνδράμουν δύο ελικόπτερα.

 

 

Χαλκιδική: Φωτιά κοντά στο Βατοπέδι Ορμύλιας

Φωτιά ξέσπασε νωρίτερα στην Ορμύλια, του δήμου Πολυγύρου Χαλκιδικής κοντά στον οικισμό Βατοπέδι.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά καίει σε ξερά χόρτα σε αγροτική περιοχή ενώ κοντά βρίσκονται και θερμοκήπια.

Στο σημείο επιχειρούν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με εννέα πυροσβέστες, οι οποίοι ήδη έχουν καταφέρει να θέσουν υπό μερικό έλεγχο τις φλόγες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Αγιά Σοφιά το 560 μ.Χ.: Το πιο ανατριχιαστικό βίντεο μέσω της τεχνητής νοημοσύνης – Αναβιώνει η Θεία Λειτουργία

Η Τεχνητή Νοημοσύνη «φαντάστηκε» πώς θα ήταν η Αγία Σοφιά του 560 μ.Χ. σε όλη της την δόξα σε μια λειτουργία, κατάμεστη, κατάφωτη, με τον αυτοκράτορα και τους αυλικούς μεγαλοπρεπώς...

Δολοφονία Λυγγερίδη: Απόπειρα αυτοκτονίας από βασικό κατηγορούμενο – Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου

Βασικός κατηγορούμενος 31 ετών, άρχισε να αυτοτραυματίζεται στα χέρια, στο άκουσμα ότι παραμένει προφυλακιστέος μαζί με άλλους τρεις εκ των 67 συλληφθέντων, ενώ είκοσι αφέθηκαν ελ...

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε ΙΧ και σπίτια στην Αττική - Λεία πάνω από 146.000 ευρώ

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής προχώρησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στις κλοπές ΙΧ, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούσα...

Φόρτωση άρθρων...