Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Με πληρότητα σε πλοία και ΚΤΕΛ η «μεγάλη έξοδος» των εκδρομέων – Αυξημένη η κίνηση στις εθνικές οδούς

Ελλάδα

Με εντατικό ρυθμό συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα, μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών.

Από τα διόδια Κορίνθου και Λαμίας έχουν περάσει 270.000 αυτοκίνητα έως αργά το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, ενώ στα πλοία και τα ΚΤΕΛ, η πληρότητα αγγίζει το 100%.

Με πληρότητα 90% αναχωρούν τα πλοία από τα λιμάνια της Αττικής, ενώ περισσότερα είναι και τα δρομολόγια και στα ΚΤΕΛ.

Εν τω μεταξύ, σε λειτουργία εντάσσονται από σήμερα επιπλέον δρομολόγια στον Προαστιακό, στις διαδρομές Αθήνα-Μέγαρα-Αθήνα και Αθήνα-Κιάτο-Αθήνα.

Σε ισχύ είναι τα αυξημένα μέτρα της Τροχαίας σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο, ενώ και σήμερα απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών βάρους άνω των 3,5 τόνων, στις εθνικές οδούς, έως τις 4 το μεσημέρι.

Την τιμητική του έχει και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τα αεροπλάνα να αναχωρούν με πληρότητες ακόμα και στο 100% τόσο στο δίκτυο εσωτερικού όσο και στο δίκτυο εξωτερικού, ενώ και η Θεσσαλονίκη που παρουσιάζει αυξημένη συνδεσιμότητα με περισσότερα δρομολόγια αυτή την στιγμή έχει πολύ αυξημένη κίνηση.

Μετά τη χθεσινή ημέρα με 630 αφίξεις και αναχωρήσεις, για σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή έχουν προγραμματιστεί 298 αναχωρήσεις και 196 αφήξεις.

Το Μεγάλο Σάββατο θα γίνουν συνολικά 555 πτήσεις (279 αναχωρήσεις και 276 αφίξεις), ενώ την Κυριακή 16/4 αναμένονται 481 πτήσεις με 242 αναχωρήσεις. Από Δευτέρα 17/4 το σύνολο των πτήσεων στο «Ελ. Βενιζέλος» είναι 618, εκ των οποίων οι περισσότερες- 314- αφίξεις και την Τρίτη του Πάσχα συνολικά 605 πτήσεις με 304 αναχωρήσεις και 301 αφίξεις.

Για τους Ελληνες και δή στο δίκτυο εσωτερικού, στους top προορισμοί από την Αθήνα με την ίδια υψηλή πληρότητα είναι η Πάρος, η Σαντορίνη και η Μύκονος, η Μυτιλήνη, η Χίος, η Λήμνος, και η Κάρπαθος, ενώ οι top προορισμοί από Θεσσαλονίκη είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη, Χίος, Λήμνος, Μυτιλήνη, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του μεγαλύτερου εγχώριου αερομεταφορέα, της Aegean.

Στο δίκτυο εξωτερικού οι προορισμοί που έχουν μεγάλη κίνηση αυτή την στιγμή είναι στην Ιταλία, το Μιλάνο και η Ρώμη, η Βαρκελώνη, το Παρίσι, η Βουδαπέστη, η Βιέννη, αλλά και το …κλασικό Λονδίνο, ενώ υψηλές πληρότητες καταγράφονται και στα δρομολόγια προς Κύπρο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αίρονται και τα τελευταία μέτρα κατά της Covid-19 που παρέμεναν σε ισχύ σε δομές Υγείας

Αίρονται και τα τελευταία μέτρα κατά της Covid-19 που παρέμεναν σε ισχύ σε δομές Υγείας και κλειστές δομές κοινωνικής φροντίδας, μετά από απόφαση της 3ης Εθνικής Επιτροπής Αντιμετώ...

Φόρτωση άρθρων...