Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Με "βουτιά" -15,38% άνοιξε το Χρηματιστήριο

Ελλάδα

Βουτιά στην αβεβαιότητα καταγράφει αυτήν την ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, ανήμπορο να σταματήσει το κύμα ασυγκράτητου sell off που προκαλεί σε ολόκληρη την Ευρώπη η απόφαση του βρετανικού λαού να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 15,38% στις 522,21 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 17 εκατ. τεμάχια.

Απώλειες 18,22% καταγράφει ο FTSE 25, στις 1.403,04 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 29,82% στις 724,87 μονάδες.

Αυτήν την ώρα ο γενικός δείκτης καταγράφει τη δεύτερη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από την έναρξη της κρίσης, αμέσως μετά το άνοιγμα του Χ.Α. από την τραπεζική αργία του καλοκαιριού του 2015.

Οι τραπεζικές μετοχές ήδη βρίσκονται στο limit down, προκαλώντας σοβαρούς τριγμούς στην ευάλωτη και ρηχή ελληνική αγορά. Άλλωστε, ο τραπεζικός κλάδος σε ολόκληρη την Ευρώπη βρίσκεται υπό μεγάλη δοκιμασία, με τις απώλειες των βρετανικών τραπεζών να ξεπερνούν το 30%, ενώ ο κλαδικός του EuroStoxx 600 να καταγράφει πτώση υψηλότερη του 11%.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φρίκη στα Πετράλωνα: Ιδιοκτήτης διαμερίσματος προσπάθησε να βιάσει 53χρονη καθαρίστρια

Θύμα απόπειρας βιασμού έπεσε μια 53χρονη γυναίκα στα Πετράλωνα. Η γυναίκα, θέλοντας να εργαστεί ως καθαρίστρια, βρέθηκε στο διαμέρισμα ενός άντρα με καταγωγή από την Αλβανία. ...

Φόρτωση άρθρων...