Τρίτη
31 Ιανουαρίου 2023

Με ζημιές 126 σπίτια από τη φωτιά στην Πεντέλη

Ελλάδα

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι έλεγχοι από μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σε κτίρια στις περιοχές των Δήμων Πεντέλης, Παλλήνης (Παλλήνη, Γέρακας, Ανθούσα) και Ραφήνας – Πικερμίου, που επλήγησαν από την μεγάλη φωτιά της 19ης Ιουλίου.

Οι έλεγχοι έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, ενώ τις επόμενες ημέρες κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών θα συνεχίσουν να διενεργούν αυτοψίες, στις πληγείσες περιοχές της Αττικής, για να ικανοποιήσουν όσα επιπλέον αιτήματα αυτοψιών δεν κατέστη εφικτό μέχρι σήμερα, λόγω απουσίας των ιδιοκτητών των ακινήτων, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία των αποζημιώσεων των πληγέντων πολιτών.

Συνολικά, έχουν διενεργηθεί αυτοψίες σε 251 κτίρια. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, 126 σπίτια υπέστησαν ζημιές από την πύρινη λαίλαπα.

Συγκεκριμένα:

–Από αυτά 204 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 78 έχουν κριθεί κατάλληλες για χρήση (κατοικήσιμες), 72 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 54 επικίνδυνες για χρήση, οι οποίες θα επανελεγχθούν.

–Επίσης, έχουν ελεγχθεί οκτώ επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων δύο είναι κατάλληλοι για χρήση, ένας προσωρινά ακατάλληλος (χρήζει επισκευής) και πέντε επικίνδυνοι για χρήση οι οποίοι θα επανελεγχθούν.

–Ελέγχθηκαν 34 αποθήκες εκ των οποίων πέντε κρίθηκαν κατάλληλες, 12 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 17 επικίνδυνες για χρήση και θα επανελεγχθούν.

–Τέλος ελέγχθηκαν πέντε Ιεροί Ναοί – Δημόσια Κτήρια, εκ των οποίων οι τέσσερις κρίθηκαν κατάλληλοι για χρήση και ο ένας προσωρινά ακατάλληλος για χρήση (χρήζει επισκευών).

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εθνική Πινακοθήκη: Με βραχιολάκι στο σπίτι του ο κλέφτης των τριών έργων τέχνης αμύθητης αξίας (βίντεο)

Ο Γιώργος Σαρμαντζόπουλος, πριν από 11 χρόνια άρπαξε μέσα από την Εθνική Πινακοθήκη τρία έργα αμύθητης αξίας, των Πικάσο, Μοντριάν και Μονκάλβο. Μάλιστα ο άνδρας έμεινε ασύλληπτος ...

Ρέθυμνο: Ποινικές διώξεις στους τέσσερις συλληφθέντες για την αιματηρή συμπλοκή σε μπαρ

Ποινικές διώξεις πλημμεληματικού χαρακτήρα άσκησε ο εισαγγελέας Ρεθύμνου στους τέσσερις εμπλεκόμενους στην αιματηρή συμπλοκή που συνέβη σε μπαρ του Ρεθύμνου, τα ξημερώματα της Κυρι...

Φόρτωση άρθρων...