Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Κορωνοϊός: Μεγάλη αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμούς μετά τα νέα μέτρα

Ελλάδα

Σημαντική αύξηση καταγράφεται στα ραντεβού εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού, μετά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση. 

Τα τελευταία μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση αλλά και η υποχρεωτικότητα στους άνω των 60 ετών, έχουν σαν αποτέλεσμα την αύξηση των ραντεβού και τον εμβολιασμών. 

Χθες πραγματοποιήθηκαν 92.000 εμβολιασμοί, σύμφωνα με τα στοιχεία του emvolio.gov.gr. 15.481 άτομα έκανα την πρώτη δόση, ενώ 12.857 ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους και 66.572 πραγματοποίησαν την αναμνηστική δόση.

Ειδικά χθες, έπειτα από την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην υποχρεωτικότητα του εμβολίου για τους άνω των 60 ετών, υπήρξε σημαντική αύξηση αφού από τις 12:00 μέχρι τις 20:30 προγραμματίστηκαν 25.000 ραντεβού εμβολιασμού για την πρώτη δόση.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο twitter, έδωσε μια εικόνα για το πως επηρέασε το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού τον ημερήσιο ρυθμό των νέων ραντεβού για τις ηλικίες άνω των 60, αφού όπως ανέφερε «πριν ανακοινώσουμε το μέτρο του αναγκαίου εμβολιασμού ο ημερήσιος ρυθμός των νέων ραντεβού για τις ηλικίες άνω των 60 ήταν περίπου 2.000. Από τότε που ανακοινώσαμε το μέτρο, έχουν κλειστεί σχεδόν 20.000 ραντεβού. Δηλαδή κλείστηκαν σχεδόν 10 φορές περισσότερα».

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης μέχρι και την Πέμπτη το μεσημέρι προγραμματίστηκαν επιπλέον 11.500 ραντεβού.

Στο ζήτημα αναφέρθηκε νωρίτερα και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, που ανέφερε ότι της τελευταίες δύο ημέρες υπάρχει μεγάλη αύξηση για την πρώτη δόση από τους πολίτες άνω των 60 ετών, έχοντας προγραμματιστεί 25.000 ραντεβού. 

Μέσα στον Δεκέμβριο, διευκρίνισε, υπάρχει δυνατότητα για πάνω από τρία εκατομμύρια εμβολιασμούς, ενώ θα δοθεί προτεραιότητα στα ραντεβού της πρώτης δόσης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο Ηράκλειο επειδή ζευγάρι… τσακώθηκε με επιβάτες (βίντεο)

Μια πτήση της easyJet άλλαξε την πορεία της και έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Ηράκλειο εξαιτίας της ενοχλητικής και θορυβώδους συμπεριφοράς ενός ζευγαριού. Πιο συγκεκριμένα τ...

Μεγάλη Παρασκευή: Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα εμπορικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές

Το μεσημέρι θα ανοίξουν σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, εμπορικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ και εμπορικά κέντρα ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές. Συγκεκριμένα: - τα ε...

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 42χρονος την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη από τη Βρετανία

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθη στην Τούμπα ένας 42χρονος που επιχείρησε να παραλάβει φάκελο, που απεστάλη από το Ηνωμένο Βασίλειο και περιείχε κοκαΐνη. Ο φάκελος είχε τελικό προορισμό τ...

Φόρτωση άρθρων...