Σε εξέλιξη είναι μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το μεσημέρι στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση ανάμεσα στην Κασσανδρεία και στη Σίβηρη, ενώ οι φλόγες έχουν πλησιάσει κοντά σε σπίτια.
Το 112 έχει στείλει μηνύματα για εκκένωση περιοχών. Το τελευταίο μήνυμα του 112 αφορούσε την εκκένωση των περιοχών Φούρκα και Σίβηρη. Για την απομάκρυνση όσων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Φούρκα με κατεύθυνση προς Σκιώνη και για την απομάκρυνση όσων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Σίβηρη με κατεύθυνση προς Κασσάνδρεια.
Στις 14:40 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την ενημέρωση όσων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς,
Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής που επιχειρούν στο σημείο έχουν ενισχυθεί τα τελευταία λεπτά. Συγκεκριμένα, στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν 125 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων της 2ης ΕΜΟΔΕ και 42 οχήματα (συμπεριλαμβανομένων 12 πυροσβεστών με 3 οχήματα από τη Μολδαβία, που βρίσκονται στη χώρα μας στο πλαίσιο του προγράμματος προεγκατάστασης Ευρωπαίων πυροσβεστών)
Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 9 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για το συντονισμό τους. Στην επιχείρηση συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Δήμου Κασσάνδρας.
«Μπλόκο» από το ΣτΕ στη λειτουργία τριών ιδιωτικών πανεπιστημίων - Για ποια πρόκειται
Έκλεισαν Λυκαβηττός και Πεδίον του Άρεως λόγω κινδύνου φωτιάς – Drone με κάμερες «εποπτεύουν» την Αττική
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις