Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Βοιωτία: Μεγάλη φωτιά στον Πρόδρομο - Εντοπίστηκε νεκρός ένας βοσκός (βίντεο)

Ελλάδα

Νεκρός εντοπίστηκε ένας βοσκός στη στάνη του μεταξύ της περιοχής Πρόδρομος και της παραλίας Σαράντη, λόγω της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στη Βοιωτία.

Σύμφωνα με το radiothiva.gr, ο ηλικιωμένος κτηνοτρόφος στα Χώστια έχασε τη ζωή του όταν προσπάθησε να σώσει τα ζώα του από την πυρκαγιά που μαίνεται στο σημείο. Ο ηλικιωμένος φαίνεται πως κατά την προσπάθεια να σώσει τα ζωντανά, λιποθύμησε και κατέληξε από τις αναθυμιάσεις.

Η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά από την πλευρά της δήλωσε πως είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση.

Υπενθυμίζεται πως έχουν κινητοποιηθεί 52 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχήματα ενώ επιχειρούν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Γύρω στις 09.00 σήμερα το πρωί, ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική πως ξέσπασε πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση.

«Ενεργοποίηση 112. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Πρόδρομος. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα του 112.

Λίγα λεπτά μετά, εστάλη και δεύτερο μήνυμα του 112 για όσους βρίσκονται στην παραλία Σαράντη να πάνε προς Θίσβη, την περιοχή δίπλα στον Πρόδρομο. «Αν βρίσκεστε στην παραλία Σαράντη απομακρυνθείτε προς Θίσβη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», αναφέρει το μήνυμα του 112.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιατί δεν μπορεί ο ιός της γρίπης των πτηνών να προκαλέσει, προς το παρόν, πανδημία

Οι πανδημίες είναι ένα φυσικό επαναλαμβανόμενο φαινόμενο που η ανθρωπότητα έχει ζήσει πάρα πολλές φορές, επισημαίνει σε σχετικό του άρθρο, ο αναπληρωτής καθηγητής Υγιεινής και Επιδ...

Γιατί ο ουρανός είναι «μαύρος» τη Μεγάλη Παρασκευή – Υπάρχει επιστημονική εξήγηση, λέει ο Θοδωρής Κολυδάς

Συννεφιασμένος είναι ο καιρός της Μεγάλης Παρασκευής (3.5.2024) καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, σήμερα αναμένονται βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας. Ο καιρός τη Μεγάλη Πα...

Φόρτωση άρθρων...