Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Μεγάλη φωτιά στον Νέο Κουβαρά: Καίγονται σπίτια – Εκκενώνονται οικισμοί

Ελλάδα

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι στην περιοχή του Κουβαρά και ήδη κατακαίει προς το Πάνειο Όρος, ενώ η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να καταφέρουν να τη συγκρατήσουν ώστε να μην περάσει προς το Λαγονήσι.

Παρόλα αυτά, οι ισχυροί άνεμοι σπρώχνουν τη φωτιά προς τον οικιστικό ιστό, όπου στο Λαγονήσι, ψηλά στο βουνό, οι φλόγες έχουν φτάσει στα σπίτια και έχουν προκαλέσει ζημιές.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, δίνεται εντολή προληπτικής εκκένωσης για Λαγονήσι, Σαρωνίδα και Ανάβυσσο, προς την Παλαιά Φώκαια, ενώ νωρίτερα εκκενώθηκαν οι οικισμοί Πέτα, Χελώνι, Μελισσουργός, Τραμπουριά.

spiti

Οι ισχυροί άνεμοι εντάσεως 6-7 μποφόρ, με τις ριπές να φτάνουν στα 8, έχουν επεκτείνει το μέτωπο, με σπίτια στις περιοχές αυτές (Κουβαρά και Λαγονήσι), οι οποίες έχουν εκκενωθεί, να έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

spiti

Στην περιοχή που ξέσπασε η φωτιά βρίσκεται και το μοναστήρι της Αγίας Σκέπης, το οποίο εκκενώθηκε.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται διαρκώς: Συνολικά επιχειρούν συνεχώς 150 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων 31 Ρουμάνων πυροσβεστών, 40 πυροσβεστικά υδροφόρα οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για ένα εναέριο συντονισμό. Επιπρόσθετα οι εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και οι εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας διαθέτουν μεγάλο αριθμό υδροφόρων οχημάτων στην περιοχή της πυρκαγιάς. Ομοίως και η Περιφέρεια Αττικής.

Τέλος, σύμφωνα με ενημέρωση απο την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Λαυρίου, από τη λεωφόρο Σουνίου έως την επαρχιακή οδό Κουβαρά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Καιρός: Αποπνικτικό «κοκτέιλ» αφρικανικής σκόνης, υγρασίας και ζέστης – Ανεβαίνει επικίνδυνα η θερμοκρασία

Ένα «κοκτέιλ» αφρικανικής σκόνης και υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών που σε αρκετές περιοχές θα ξεπεράσουν τους 36 βαθμούς Κελσίου θα πλήξει από σήμερα, Παρασκευή (17/5) τη χώρα ...

Έγκλημα στο Μενίδι: Κυνικός και αποφασισμένος ο δολοφόνος – Έσφαξε την 40χρονη με δέκα μαχαιριές

Στον εισαγγελέα οδηγείται το πρωί της Παρασκευής (17.5.2024) ο 50χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του το πρωί της Πέμπτης στο Μενίδι. Η 40χρονη ...

Θεσσαλονίκη: Κλείδωσαν 5χρονο αγόρι στο σπίτι και εξαφανίστηκαν – Συνελήφθησαν η μητέρα και η γιαγιά

Ένα 5χρονο αγόρι, το οποίο η μητέρα και η γιαγιά του το κλείδωσαν και το άφησαν μόνο για τουλάχιστον δύο ώρες στο σπίτι τους στη Θεσσαλονίκη, εντόπισαν αστυνομικοί που ερευνούσαν ά...

Φόρτωση άρθρων...