Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Αγρότες: Μεγάλο συλλαλητήριο στα Φάρσαλα - Έριξαν γάλα και καλαμπόκι στο δρόμο (Photos)

Ελλάδα

Μεγάλο συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στα Φάρσαλα από αγρότες της περιοχής και του μπλόκου Ε65 της Καρδίτσας. Αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, φορείς αλλά και απλοί πολίτες της επαρχίας συμμετείχαν στην κινητοποιήση. 

«Τα αιτήματά μας είναι δίκαια και πρέπει ο πρωθυπουργός να τα υλοποιήσει», δήλωσε ο Πρόεδρος Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας.

Οι αγρότες παραμένουν με αναμμένες μηχανές των τρακτέρ, εν όψει της συνάντησης της Τρίτης με τον πρωθυπουργό, από την οποία θα κριθεί η περαιτέρω στάση τους. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση αναζητά τρόπους για να δοθεί νωρίτερα η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο ή μέρος αυτής, στους αγρότες.

Αγρότες: Μεγάλο συλλαλητήριο στα Φάρσαλα
Αγρότες: Μεγάλο συλλαλητήριο στα Φάρσαλα

 

Τα αιτήματα των αγροτών

Τα εννέα σημεία αιχμής, που αποτελούν τα βασικά αιτήματα των αγροτών, όπως αυτά προέκυψαν από την πανελλαδική σύσκεψη όλων των μπλόκων της χώρας, που έγινε στη Νίκαια και εστάλησαν στον πρωθυπουργό, αφορούν τη μείωση του κόστους παραγωγής, την μη εφαρμογή και επαναδιαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ, αλλαγή του του κανονισμού του ΕΛΓΑ και αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών, τιμές στα προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής αλλά και έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας.

Αγρότες: Μεγάλο συλλαλητήριο στα Φάρσαλα

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...