Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Μεγαλώνει η «μαύρη» λίστα των γυναικοκτονιών στην Ελλάδα (Video)

Ελλάδα

Μέσα μόλις σε 48ώρες σημειώθηκαν τρεις γυναικοκτονίες σε Ρέθυμνο, Ζάκυνθο και Περιστέρι, με τη ματωμένη λίστα να αυξάνεται διαρκώς.

Δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους από το χέρι του συντρόφου τους, ενώ ακόμη μία βρέθηκε δολοφονημένη στο σπίτι της, με τις Αρχές να θεωρούν ως κύριο ύποπτο τον σύντροφό της.

Το Πανελλήνιο παρακολουθεί συγκλονισμένο τη μία γυναικοκτονία να διαδέχεται την άλλη, ενώ η κοινωνία φωνάζει πως θα πρέπει να αναγνωριστεί ο όρος στον ποινικό κώδικα.

Στο ζήτημα αναφέρθηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινή Αραμπατζή, η οποία τόνισε στο MEGA πως τα περιστατικά γυναικοκτονιών γεννούν μόνο θλίψη.

«Η έμφυλη βία είναι εδώ και χτυπά και ξαναχτυπά. Η Κυβέρνηση προχώρησε σε αυστηροποίηση του ποινικού κώδικα, η οποία δεν διατρέχει μόνο τα θέματα των ανθρωποκτονιών, αλλά και βιασμών και μία σειρά άλλων αδικημάτων που αντιμετωπίζονταν με ποινές “χάδι”».

Σύμφωνα με την ίδια, κάποιοι τρόποι που θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση των γυναικοκτονιών είναι να εκπαιδευτεί η αστυνομία σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας και να δημιουργηθούν σχετικά κέντρα στην ΕΛ.ΑΣ.

Η γυναικοκτονία είναι ζήτημα κοινωνικό και πολιτικό, τόνισε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός.

«Δύο φορές έχουμε καταθέσει τροπολογία για να συμπεριληφθεί ο όρος γυναικοκτονία στο ποινικό μας δίκαιο και αυτό δίνει ιδιαίτερη σημασία στο να αντιμετωπίσουμε με διαφορετική αξία τέτοιου είδους εγκλήματα, που έχουν λάβει μορφή χιονοστιβάδας τα τελευταία χρόνια», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον Νεκτάριο Σαντορινιό, θα πρέπει να αναπτυχθούν κοινωνικές δράσεις και δομές με στόχο την προστασία των γυναικών που δέχονται κακοποιητικές συμπεριφορές από τους συντρόφους τους.

Τέτοιες δράσεις είναι οι ξενώνες κακοποιημένων γυναικών, η στήριξή τους στην εργασία και η προστασία των παιδιών τους.

Όπως τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, για να αντιμετωπιστούν τέτοια φαινόμενα χρειάζεται συνολική δράση, αλλά και να δοθεί έμφαση στον όρο γυναικοκτονία στο ποινικό σύστημα, ώστε αυτό να λειτουργήσει ως καταλύτης για να υπάρξουν επιπλέον δράσεις.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δημήτρης Καφαντάρης: Όταν συμμετέχουμε στις συνεδριάσεις της Ε.τ.Π. ως «Εθνική Ελλάδος» οι επιτυχίες είναι σημαντικές

Η Τροπολογία η οποία κατατέθηκε από την Ελληνική Αντιπροσωπεία, επί της γνωμοδότησης «Δέσμη μέτρων για τη διεύρυνση 2023 - Δυτικά Βαλκάνια, Τουρκία» σχετικά με τη σύλληψη του εκλεγ...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα το Σάββατο, λόγω εκδηλώσεων για την Ολυμπιακή Φλόγα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο στην Αθήνα λόγω εκδηλώσεων για την παράδοση - παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. ...

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού - Εντοπίστηκαν κινητά, ναρκωτικά και μαχαίρι

Επιχείρηση στις φυλακές Κορυδαλλού πραγματοποίησε τα ξημερώματα η Δίωξη Ναρκωτικών, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ε.Κ.Α.Μ., της Ο.Π.Κ.Ε. και δυο αστυνομικών σκύλων. Κατά τη διά...

Φόρτωση άρθρων...