Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Μέλη της γεωργιανής μαφίας «Vor V Zakone» διέρρηξαν σπίτι αστυνομικού στον Κορυδαλλό

Μέλη της γεωργιανής μαφίας, που αποκαλείται και «Vor V Zakone», εκτιμάται ότι είναι οι δύο δράστες της διάρρηξης που σημειώθηκε στις 13 Ιανουαρίου, στο σπίτι Ανθυπαστυνόμου της Δίωξης Εκβιαστών, στη λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη στον Κορυδαλλό.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 37χρονος και ο 35χρονος, που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, έφεραν χαρακτηριστικά τατουάζ, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα να αναγνωρίζουν όλα τα μέλη του εγκληματικού κόσμου, έναν «κλέφτη του νόμου».

Και οι δύο, οι οποίοι επιτέθηκαν σε βάρος των αστυνομικών για να αποφύγουν τη σύλληψη, πήραν τον δρόμο για τις φυλακές καθώς κρίθηκαν προφυλακιστέοι , με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν να αφορούν στα κατά περίπτωση αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής, βία κατά υπαλλήλων, παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων και περί αλλοδαπών.

Η επεισοδιακή σύλληψη

Όλα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ενημερώθηκαν για διάρρηξη που έγινε σε σπίτι, στον Κορυδαλλό. Έπειτα από διασταύρωση σχετικών πληροφοριών και έχοντας στη διάθεσή τους αποδεικτικά στοιχεία, ταυτοποίησαν έναν 37χρονο αλλοδαπό ως δράστη της διάρρηξης.

Έγιναν έρευνες για τον εντοπισμό του και το μεσημέρι της Παρασκευής, οι αστυνομικοί εντόπισαν το αυτοκίνητο με το οποίο κινείτο ο 37χρονος μαζί με έναν 35χρονο, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους σταματήσουν για έλεγχο, με τους δύο δράστες να βιαιοπραγούν σε βάρος τους, προκειμένου να αποφύγουν την σύλληψη, έως ότου τελικά ακινητοποιήθηκαν. Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στην έδρα της υπηρεσίας, όπου διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος ήταν συναυτουργός στην εν λόγω κλοπή.

Μεταξύ των αντικειμένων που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, περιλαμβάνονταν και τα αντικείμενα που αφαιρέθηκαν από το σπίτι του αστυνομικού στον Κορυδαλλό, ενώ ερευνάται η προέλευση των κατασχεθέντων αντικειμένων, καθώς και η συμμετοχή των κατηγορουμένων και σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις κλοπών.

Ο 37χρονος έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για τα αδικήματα της κλοπής, της απόπειρας ληστείας, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και για εγκληματική οργάνωση, ενώ ο 35χρονος διέμενε στη χώρα μας χωρίς τα απαιτούμενα έγγραφα, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...