Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Μέλος της συμμορίας που έκανε διαρρήξεις σε σπίτια ο πιστολέρο που πυροβόλησε τους τρεις Κρητικούς στο Γκάζι

Μέλος της συμμορίας που έκανε διαρρήξεις σπιτιών στην Αττική, είναι ο δράστης των πυροβολισμών κατά των τριών Κρητικών έξω από κλαμπ στο Γκάζι τον Δεκέμβριο του 2023. 

Ο πιστολέρο που καταζητείται αφού τραυμάτισε τους τρεις Κρητικούς οι οποίοι διασκέδαζαν στο Γκάζι τον περασμένο Δεκέμβριο, ταυτοποιήθηκε στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών στην Αττική, κατά τη διάρκεια των οποίων εξαρθρώθηκαν έξι συμμορίες με 237 μέλη και κέρδη 1,4 εκατομμύρια ευρώ.

Στις 16 Δεκεμβρίου 2023 μία παρέα με έξι, επτά άνδρες από την Κρήτη διασκέδαζαν στο Γκάζι καθώς ένας εξ’ αυτών επρόκειτο να παντρευτεί τις επόμενες ημέρες. Η παρέα πέρασε από διάφορα νυχτερινά καταστήματα και περίπου στις 3:00 πήγαν σε ένα κλαμπ. Κατά τις 6:00 βγήκαν και πήγαν να φάνε σε πιτσαρία. Λίγο μετά και ενώ κάποιοι έτρωγαν, ένας από τους υπόλοιπους που ήταν παραδίπλα, φώναξε την ώρα που περνούσε ένα ανθρακί τζιπ. Το τζιπ σταμάτησε λίγο πιο κάτω και δύο άτομα κατέβηκαν και τους πλησίασαν. Ένας εκ των δυο έριξε χαστούκι σε έναν από την παρέα την Κρητικών και οι υπόλοιποι αντέδρασαν με αποτέλεσμα ο δεύτερος να βγάλει όπλο και να ρίξει προς το μέρος τους. Τραυματίστηκαν ένας 28χρονος και δύο αδέρφια, όλοι από την παρέα των Κρητικών.

Η εξάρθρωση των 6 συμμοριών με τα 237 μέλη και τα κέρδη 1,4 εκατομμύρια ευρώ

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκαν έξι συμμορίες που δρώντας συνεπικουρικά, διέπρατταν κλοπές από τουρίστες και πολίτες σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τουριστικές περιοχές καθώς και από οχήματα, ενώ διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες και κυκλοφορούσαν παραχαραγμένα χαρτονομίσματα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Την Δευτέρα έγινε μεγάλη επιχείρηση στην Αττική, κατά την οποία συνελήφθησαν συνολικά 50 άτομα, κατηγορούμενοι –κατά περίπτωση- για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές και απάτες, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, διακίνηση ναρκωτικών, κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων και όπλα. 

Ακόμα, ταυτοποιήθηκαν ακόμη 187 μέλη, 6 εκ των οποίων είναι έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης, ενώ ένας εξ’ αυτών έχει εκδοθεί σε Αρχές της αλλοδαπής.

Προηγήθηκε κατάλληλη ανάλυση και αξιολόγηση πληροφοριών, σχετικά με ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στη διάπραξη κλοπών και ληστειών και στη διακίνηση και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών στο κέντρο της Αθήνας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...