Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Μενίδι: Εμπρηστική επίθεση πίσω από την έκρηξη - Βρέθηκε βαν με λαθραία τσιγάρα στο υπόγειο του ξυλουργείου

Τα αίτια πίσω από την έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο ξυλουργείο στο Μενίδι ερευνούν η Αστυνομία και η Πυροσβεστική.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αστυνομία έχει στα χέρια της βίντεο από κάμερα ασφαλείας της περιοχής στο οποίο φαίνονται δύο άνδρες να φεύγουν από το σημείο με μία μηχανή λίγα λεπτά πριν από την έκρηξη. Εξέλιξη που ενισχύει το σενάριο η έκρηξη να οφείλεται σε εμπρηστικό μηχανισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό ισοπεδώνοντας το κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ικονίου και Αγίου Σπυρίδωνος.

Παράλληλα, οι Αρχές ερευνούν τον χώρο προκειμένου να βρουν στοιχεία που να συνδέονται με τη βομβιστική επίθεση.

«Άνοιξα το παράθυρο και είδαμε παντού σκόνη… Πήρα τα παιδιά μου γιατί κοιμούνταν στο διπλανό δωμάτιο. Ήταν σοκαριστικό... Έχει πάθει μέρος του σπιτιού μου ζημιά. Έχει σπάσει η πόρτα μου, έχουν σπάσει τα παράθυρά μου, έχει καταστραφεί η αποθήκη μου. Είναι σοκαριστικό είχα τα παιδιά πάνω… Τουλάχιστον έχουμε την υγεία μας», ανέφερε στον ΣΚΑΪ μια γυναίκα που το σπίτι της είναι δίπλα στο ξυλουργείο.

Μέχρι τώρα, είναι γνωστό πως η επιχείρηση δεν λειτουργούσε τους τελευταίους μήνες. Αυτή την ώρα δίνει κατάθεση στους αστυνομικούς ο ιδιοκτήτης του ξυλουργείου.

Βρέθηκε βαν με λαθραία τσιγάρα στο υπόγειο του ξυλουργείου

Βρέθηκε βαν με λαθραία τσιγάρα στο υπόγειο του ξυλουργείου

Οι Αρχές ερευνούν την καμένη αποθήκη προκειμένου να βρουν στοιχεία που να συνδέονται με τη βομβιστική επίθεση. Έτσι πριν λίγη ώρα, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα βαν με λαθραία τσιγάρα στο υπόγειο του ξυλουργείου.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εκτιμούν πως πρόκειται για μια «μαφιόζικου» τύπου επίθεση που είχε στόχο να στείλει μήνυμα στα κυκλώματα που διακινούν λαθραία τσιγάρα.

Έπειτα από έρευνες στο εσωτερικό του ισοπεδωμένου ξυλουργείου, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα λευκό βαν στο εσωτερικό του οποίου βρήκαν ποσότητες με λαθραία τσιγάρα.

Το παράνομο εμπόρευμα μεταφέρεται στην ασφάλεια ενώ κομβική θεωρείται η κατάθεση του ιδιοκτήτη του ξυλουργείου.

received_3104616653187206_edit_38215415933750

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...