Δευτέρα
29 Δεκεμβρίου 2025

Μετ' εμποδίων η επιστροφή: Έως και 12 ώρες από Θεσσαλονίκη για Αθήνα

Μεγάλη ταλαιπωρία υπέστησαν οι εκδρομείς των Χριστουγέννων κατά την επιστροφή τους. Ταξιδιώτες χρειάστηκαν ακόμη και 12 ώρες για τη διαδρομή από τη Θεσσαλονίκη προς την πρωτεύουσα.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα, εντοπίστηκαν στην περιοχή του Μαρτίνου, στο 125ο χλμ της ΠΑΘΕ, όπου από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής σχηματίστηκαν ουρές περίπου 10 χιλιομέτρων καθώς το μποτιλιάρισμα ξεκινούσε λίγο μετά τα διόδια της Τραγάνας.

Λίγα χιλιόμετρα μετά τα διόδια, τα οχήματα που κινούνταν στον άξονα ΠΑΘΕ προς Αθήνα υποχρεώνονταν να περιοριστούν σε μία λωρίδα κυκλοφορίας. Στη συνέχεια, μέσω ρυθμίσεων της Τροχαίας, οδηγούνταν στον παράδρομο που κατευθύνεται προς το Κάστρο και την εθνική οδό για να συνεχίσουν προς Αθήνα.

Η ταλαιπωρία για αρκετούς εκδρομείς συνεχιζόταν και μετά τα μεσάνυχτα  της Κυριακής. Οικογένεια που ξεκίνησε 2 το μεσημέρι από Θεσσαλονίκη στις 11 το βράδυ ήταν στη Θήβα και τελικά χρειάστηκε πάνω από 12 ώρες για να μπει Αθήνα.

Η κίνηση στις παρακάμψεις γινόταν σημειωτόν, ενώ, σε κάποιες περιπτώσεις υπήρχε μποτιλιάρισμα με αποτέλεσμα ο χρόνος διέλευσης να αυξάνεται σημαντικά. 

Η στάση των μπλόκων των αγροτών

Την ίδια ώρα, σε απόφαση για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων χωρίς άμεση συνάντηση με την κυβέρνηση κατέληξε η Γενική Συνέλευση στο μπλόκο της διασταύρωσης Προσοτσάνης – Κοκκινογείων. Αγρότες από το σημείο τονίζουν ότι παραμένουν στην ενιαία γραμμή που αναδείχθηκε από τις γενικές συνελεύσεις της Νίκαιας και των Σερρών.

Ακόμα, την ίδια στάση κρατά και το μπλόκο του τελωνείου Ευζώνων, από το οποίο αγρότες τονίζουν πως «είμαστε εδώ, δεν πάμε σε καμία συνάντηση», επισημαίνοντας ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται σε πανελλαδικό επίπεδο «και όχι απομονωμένα».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραγωδία στα Βαρδούσια: Συγκλονίζει η μητέρα της 31χρονης δασκάλας - ''Της είπα μην πας σε αυτά τα πράγματα''

Συγκλονίζουν τα λόγια της μητέρας της 31χρονης Θεοδώρας Καπλάνη, η οποία έχασε τη ζωή της στα Βαρδούσια όταν παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα. Όπως αποκάλυψε η μητέρα της, μιλώντας ...

Φόρτωση άρθρων...