Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Μια παιδική χαρά για τα παιδιά του Απαλού από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί»

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» δημιούργησε μια νέα παιδική  χαρά  στον αύλειο χώρο του νηπιαγωγείου του οικισμού Απαλού του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Τα 36 παιδιά που φοιτούν στο νηπιαγωγείου Απαλού πλέον θα έχουν τη δυνατότητα να παίζουν με ασφάλεια στην νέα παιδική χαρά.

Η δωρεά πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης του «Μαζί για το Παιδί» «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας» που υλοποιείται τα τρία τελευταία χρόνια στον Έβρο. Όραμα της  Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» είναι να στηρίξει τα παιδιά που βρίσκονται στα σύνορα της χώρας μας και να τους δώσει νέες προοπτικές και εφόδια για την μελλοντική τους ανάπτυξη.

Μέσω της συγκεκριμένης δράσης  η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» καλύπτει τα αιτήματα σχολικών μονάδων  που είναι ενταγμένες στο συγκεκριμένο  πρόγραμμα  καλύπτοντας  τις ανάγκες τους  δίνοντας έμφαση στις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

Η κυρία Τατιάνα Μουλούλη, υπεύθυνη προγραμμάτων και εθελοντισμού της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» ανέφερε: «Για έμας στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί» τo παιχνίδι είναι εξίσου σημαντικό για την εξέλιξη των παιδιών ειδικά όταν  συνδυάζεται με δραστηριότητες εξωτερικού χώρου. Συμβάλλει ουσιαστικά στην υγιή ανάπτυξη τους και την κοινωνικοποίηση τους. Είμαστε ευτυχείς  που μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά του Απαλού τη δυνατότητα να παίξουν και να χαρούν με ασφάλεια σε μια ολοκαίνουργια παιδική χαρά.»

Τα όργανα της παιδικής  χαράς είναι μια δωρεά  της εταιρείας «Παρκοτεχνική», ενώ το δάπεδο ασφαλείας και οι εργασίες τοποθέτησης των παιχνιδιών πραγματοποιήθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας» της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»

2019-2021 | 4.363 μαθητές από 62 σχολικές μονάδες  του Έβρου 

Συνολικά την 3ετία 2019-2021 η  Ένωση «Μαζί για το Παιδί» αγκάλιασε 4.363 παιδιά και τις οικογένειες τους που βρίσκονται στα σύνορα της χώρας μας. 

Συγκεκριμένα για το τομέα της εκπαίδευσης και του αθλητισμού:

•    Προσφέρθηκαν 4.200 τεμάχια υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε 62 μονάδες
•    Ανακατασκευάστηκαν 9 σχολικά γήπεδα (Σαμοθράκη, Διδυμότειχο, Ν. Βύσσα, Μέγα Δέρειο, Δίκαια)
•    Δημιουργήθηκαν 2 βιβλιοθήκες (Ρίζια, Ν. Βύσσα)
•    Κατασκευάστηκε 1 σχολικό θερμοκήπιο (Ρίζια)
•    Ανακαινίστηκε 1 αίθουσα νηπιαγωγείου (Ν. Βύσσα)
•    Παραδόθηκαν 2 αίθουσες ρομποτικής (Αλεξανδρούπολη & Σουφλί)
•   Ανακατασκευάστηκε 1 παιδική  χαρά

Λίγα λόγια για το Μαζί για το Παιδί:

Το Μαζί για το Παιδί ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996.  Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο  εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά. 

Τα Σωματεία-μέλη του Μαζί για το Παιδί:

Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη» • Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειον» - Κ.Α.Σ.Π. • Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών •Πνοή-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού• Οι Φίλοι του Παιδιού• Οι Φίλοι της Μέριμνας• Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) •Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» •Σωματείο «Φίλοι του Θεοτόκος».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Με ποντιακά τραγούδια και τιμητικό άγημα Ποντίων το αντίο στο ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Στο Α΄ Νεκροταφείο είπαν σήμερα συγγενείς, φίλοι και σύντροφοι στην πολιτική το τελευταίο αντίο στον Μιχάλη Χαραλαμπίδη ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Στην κηδεία ...

Δημήτρης Κόκοτας: Νοσηλεύεται στην εντατική - Το ιατρικό ανακοινωθέν για το έμφραγμα

Ιατρικό ανακοινωθέν για το έμφραγμα που υπέστη ο τραγουδιστής, Δημήτρης Κόκοτας, εξέδωσε το νοσοκομείο «Γεννηματάς», στο οποίο και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από έμφραγμ...

Φόρτωση άρθρων...