Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

«Μην μας πειράξετε» είπαν οι Έλληνες ναυτικοί την ώρα του ρεσάλτο - «Δεν κρατούνται» λένε τώρα οι Ιρανοί

Την ώρα που οι Ιρανοί κομάντος πάτησαν το πόδι τους στα ελληνικά πλοία, ακολούθησαν έντονοι διάλογοι μεταξύ των στρατιωτών και των Ελλήνων ναυτικών

Ελλάδα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το ναυτικό θρίλερ στα ανοιχτά του περσικού κόλπου όπου εννιά Έλληνες ναυτικοί και ένας Κύπριος, κρατούνται αιχμάλωτοι 
από στρατιώτες της λεγόμενης «Φρουράς της επανάστασης» του Ιράν. Όλα ξεκίνησαν όταν οι Ιρανοί κομάντος έκαναν ρεσάλτο στα δυο πλοία ελληνικών συμφερόντων σαν αντίποινα για την δέσμευση ρωσικού πλοίου στην Κάρυστο από τις ελληνικές αρχές. 

Το πλοίο Delta Poseidon ξεκίνησε από το λιμάνι Μπασρά του Ιράκ με προορισμό την Ελλάδα. Είκοσι δύο μίλια από τις ακτές του του Ιράν ένα ελικόπτερο του ιρανικού πολεμικού ναυτικού προσγηώθηκε στο τάνκερ και 7 ένοπλοι αιχμαλώτισαν το πλήρωμα. Το prudent warrior που είχε ξεκινήσει από το ίδιο λιμάνι το προσέγγισαν 2 ταχύπλοα και άλλοι 7 Ιρανοί κομάντο το ακινητοποίησαν.

Την ώρα που οι Ιρανοί κομάντος πάτησαν το πόδι τους στα ελληνικά πλοία, ακολούθησαν έντονοι διάλογοι μεταξύ των στρατιωτών και των Ελλήνων ναυτικών.

Ο συγκλονιστικός διάλογος μεταξύ των Ελλήνων ναυτικών και των Ιρανών κομάντος

Iρανοί: Μην κουνηθεί κάνεις. Αν έχετε όπλα παραδώστε τα τώρα.

Πλήρωμα: Δεν είμαστε οπλισμένοι. Είμαστε ένα εμπορικό πλοίο. Τι είστε εσείς; Κατά πατάτε τους νόμους.

Ιρανοί: Εμείς είμαστε ο νόμος εδώ. Συγκεντρωθεί τε όλοι στην γέφυρα και ακινητοποιήστε το πλοίο. Παραδώστε τα κινητά σας. Κλείστε τον ασύρματο.

Η μόνη επικοινωνία σας θα είμαστε εμείς.

Πλήρωμα: Έχουμε οικογένειες. Μη μας κάνετε κακό. Είμαστε νόμιμοι.

Ιρανοί: Δε θα πάθει κάνεις κακό. Αρκεί να μη δημιουργήσετε πρόβλημα. Είμαστε ο στρατός του Ιράν.

Κατάσχεση των δύο τάνκερ

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων στις ανταποκρίσεις του  κάνει λόγο για κατάσχεση (seizure) των δύο τάνκερ και συνδέει την ενέργεια αυτή με την κατάσχεση του ιρανικού πετρελαίου από ρωσικό τάνκερ η οποία έγινε από τις ελληνικές αρχές έξω από την Κάρυστο, ύστερα από αίτημα των ΗΠΑ.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι το επίσης ιρανικό πρακτορείο Nour News που συνδέεται με το Ανώτατο Συμβούλιο Ασφαλείας είχε μεταδώσει την Παρασκευή (χθες) ότι το Ιράν σκόπευε να προχωρήσει σε τιμωρητικές ενέργειες για την κατάσχεση του ιρανικού φορτίου στην Ελλάδα, την οποία ο Ιρανικός Οργανισμός Λιμένων και Θαλάσσης είχε χαρακτηρίσει «πειρατική ενέργεια» η οποία αποτελεί «παραβίαση των διεθνών πρακτικών».

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βελόπουλος για ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικό λάθος η πρόταση δυσπιστίας – Συσπειρώσατε την Ν.Δ.

Αιχμές κατά της Kυβέρνησης, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ άφησε στην ομιλία του στην Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. Για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότ...

ΕΟΔΥ: 4 θάνατοι σε μία εβδομάδα από κορωνοϊό, 13 διασωληνωμένοι – Ένας νεκρός από γρίπη

Τα στοιχεία για τον κορωνοϊό, τον ιό της γρίπης και τον RSV ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στην εβδομαδιαία έκθεση Επιδημιολογικής Ε...

Φόρτωση άρθρων...