Κυριακή
28 Απριλίου 2024

«Μίνι» κακοκαιρία από αύριο – Ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Δροσερός θα παραμείνει ο καιρός μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, ενώ σε κάποιες περιοχές της χώρας αναμένεται «μίνι» κακοκαιρία. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Παναγιώτης Γιαννόπουλος, η εβδομάδα που διανύουμε θα είναι από τις πιο δροσερές του διμήνου Ιουλίου-Αυγούστου με τον υδράργυρο να μην ξεπερνά τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Ο καιρός αναμένεται να αλλάξει από αύριο, Πέμπτη, με ένα «μίνι» κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες και χαλάζι να πλήττει ορεινές κυρίως περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός προβλέπεται αίθριος. 

Παράλληλα, ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος προειδοποίησε για μεταβολή του καιρού με καταιγίδες την Πέμπτη. Ειδικότερα, ο μετεωρολόγος ανέφερε: «Μην εντυπωσιαστούν ξαφνικά κάποιοι. Την Πέμπτη θα έχουμε καταιγίδες το μεσημέρι στη Μακεδονία και με τα βραδινά στοιχεία και στη Θεσσαλία».

Την Παρασκευή αναμένονται τοπικές μπόρες στην ανατολική Θεσσαλία, την κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος. 

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων ημερών και έως και την Τρίτη, 15 Αυγούστου, θα είναι οι πολύ ισχυροί άνεμοι στα πελάγη και κυρίως στο Αιγαίο.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τον καιρό του Δεκαπενταύγουστου - Ανεβαίνει η θερμοκρασία

Ο θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν τον Δεκαπενταύγουστο αναμένεται να είναι υψηλές, αφού το θερμόμετρο πρόκειται να φθάσει σε αρκετές περιοχές έως και τους 36℃. 

Ωστόσο, από το Σάββατο και ύστερα, θα ενισχυθούν σημαντικά οι άνεμοι και αναμένεται να φθάσουν ακόμη και τα 8 μποφόρ, αυξάνοντας σημαντικά τον κίνδυνο πυρκαγιάς.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα ο Σάκης Αρναούτογλου το θερμόμετρο αναμένεται να φτάσει στους 36 βαθμούς στην Αττική, στο Αιγαίο, στην Εύβοια, στη Βοιωτία και στην ανατολική Πελοπόννησο.

Υψηλή και πολύ υψηλή επικινδυνότητα δασικών πυρκαγιών 

Η επίδραση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών στην ευκολία ανάφλεξης των δασικών καυσίμων είναι σωρευτική και επηρεάζει την ταχύτητα εξάπλωσης της φωτιάς σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιών. Πάρα την υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών και την επικράτηση λιγότερο ξηρών ατμοσφαιρικών συνθηκών τις τελευταίες ημέρες, η ευκολία ανάφλεξης και η ταχύτητα εξάπλωσης παραμένουν λοιπόν υψηλές και πολύ υψηλές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας, όπως προκύπτει από την ανάλυση των μετρήσεων του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών της μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Υψηλή και πολύ υψηλή επικινδυνότητα δασικών πυρκαγιών 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...