Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Μήνυμα 112 για Λάρισα και Φαρκαδόνα - Αναμένονται σφοδρές πλημμύρες

Ελλάδα

Προειδοποιητικό μήνυμα 112 έστειλε η Πολιτική Προστασία στους κατοίκους της Λάρισας και της Φαρκαδόνας λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων που αναμένονται στις περιοχές. 

Στο 1,5 μέτρο έχει ανέλθει η στάθμη στην κοινότητα της Φαρκαδόνας. Παρά τις προσπάθειες κατοίκων και μηχανημάτων οι μεγάλοι όγκοι δεν κατάφεραν να συγκρατηθούν με αποτέλεσμα να πνίγει το κάτω μέρος της κοινότητας. 

Έγινε έκκληση από τον αντιδήμαρχο Βαγγέλη Κοσμά προς τους κατοίκους που διαμένουν κάτω από την πλατεία να συγκεντρωθούν στο Δημαρχείο για να προφυλαχθούν. Οι στιγμές που ζουν οι κάτοικοι είναι δραματικές καθώς το χωριό είναι «πνιγμένο» στα νερά.

Μήνυμα του 112 για εκκένωση στα όρια του Δήμου Λαρισαίων

Οι κάτοικοι της Λάρισας και συγκεκριμένα όσων βρίσκονται εντός πλημμυρικής ζώνης του Πηνειού ποταμού έλαβαν μήνυμα του 112 να απομακρυνθούν καθώς υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης του ποταμού. 

Επικίνδυνα ανέβηκε η στάθμη του Πηνειού Ποταμού στη Λάρισα

Με ανακοίνωσή του ο δήμος Λαρισαίων απηύθυνε έκκληση λόγω της ιδιαίτερα μεγάλης ποσότητας νερού του Πηνειού ποταμού, για απομάκρυνση όσων βρίσκονται εντός της πλημμυρικής ζώνης του ποταμού που περικλείεται από την κοίτη του ποταμού έως το ανάχωμα της οδού Σάκη Καράγιωργα και από την γέφυρα της Νέας Σμύρνης έως και τον Βιολογικό καθαρισμό (περιοχή Αγίας Μαρίνας). 

Ειδικότερα, καλούνται να απομακρυνθούν, το συντομότερο δυνατό, όσοι διατηρούν μονάδες με ζώα, μικρές επιχειρήσεις κ.λπ., όλοι όσοι βρίσκονται στην συγκεκριμένη περιοχή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...