Κυριακή
04 Οκτωβρίου 2026

Μήνυμα Μητσοτάκη για το Ολοκαύτωμα: Ποτέ ξανά!

Ελλάδα

Ημέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος σήμερα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο Facebook, αποτίει φόρο τιμής κάνοντας λόγο για μία ασύλληπτη βαρβαρότητα, που οδήγησε στη μαζική εξόντωση του εβραϊκού πληθυσμού της Ευρώπης και στον αποδεκατισμό της άλλοτε ανθηρής, εβραϊκής κοινότητας της Ελλάδας.

«Ποτέ ξανά!» τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ, επισημαίνοντας πως σήμερα είναι μια ημέρα περισυλλογής και προσευχής, αλλά και προβληματισμού, καθώς το φάντασμα του λαϊκισμού, όπως λέει, το οποίο εκφράζεται μεταξύ άλλων και μέσα από ένα ρατσιστικό, ξενοφοβικό λόγο, πλανάται και πάλι σήμερα, απειλητικό, πάνω από τον κόσμο μας.

«Η πολυεπίπεδη κρίση που όλοι βιώνουμε, δεν περιορίζεται μόνο στο οικονομικό και πολιτικό σύστημα. Αλλά, επεκτείνεται και στο αξιακό μας γίγνεσθαι. Αρκετοί πολίτες σε όλον τον κόσμο - και δεν αναφέρομαι μόνο για τον δυτικό κόσμο - τείνουν ευήκοον ους σε διχαστικές ρητορικές, "λογικοφανείς υπεραπλουστεύσεις" και "εύκολες λύσεις" και αναζητούν νέους αποδιοπομπαίους τράγους. Ελπίζω, λοιπόν, η ημέρα αυτή να δώσει σε όλους μας την ευκαιρία να αναλογιστούμε σοβαρά και υπεύθυνα τι είδους κόσμο επιθυμούμε για εμάς και τα παιδιά μας», καταλήγει στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ολόκληρη η ανάρτηση του προέδρου της ΝΔ:
Ποτέ ξανά!

Σήμερα αποτίουμε φόρο τιμής στα θύματα της αποτρόπαιας θηριωδίας του Ολοκαυτώματος.
Μιας ασύλληπτης βαρβαρότητας, που οδήγησε στην μαζική εξόντωση του εβραϊκού πληθυσμού της Ευρώπης και στον αποδεκατισμό της, άλλοτε ανθηρής, εβραϊκής κοινότητας της Ελλάδας.

Είναι αναμφισβήτητα μία ημέρα περισυλλογής και προσευχής.

Αλλά, ταυτόχρονα, και προβληματισμού, καθώς το φάντασμα του λαϊκισμού, το οποίο εκφράζεται μεταξύ άλλων και μέσα από ένα ρατσιστικό, ξενοφοβικό λόγο, πλανάται και πάλι σήμερα απειλητικό πάνω από τον κόσμο μας.

Η πολυεπίπεδη κρίση που όλοι βιώνουμε δεν περιορίζεται μόνο στο οικονομικό και πολιτικό σύστημα. Αλλά, επεκτείνεται και στο αξιακό μας γίγνεσθαι.

Αρκετοί πολίτες σε όλο τον κόσμο – και δεν αναφέρομαι μόνο για τον δυτικό κόσμο – τείνουν ευήκοον ους σε διχαστικές ρητορικές, «λογικοφανείς» υπεραπλουστεύσεις και «εύκολες λύσεις» και αναζητούν νέους αποδιοπομπαίους τράγους.

Ελπίζω, λοιπόν, η ημέρα αυτή να δώσει σε όλους μας την ευκαιρία να αναλογιστούμε σοβαρά και υπεύθυνα τι είδους κόσμο επιθυμούμε για εμάς και τα παιδιά μας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νεκρός 34χρονος οδηγός μοτοσικλέτας στην Καβάλα έπειτα από σύγκρουση με ηλεκτρικό πατίνι

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε νωρίτερα στην περιοχή της Νέας Περάμου Καβάλας στον δρόμο προς Αμμολόφους. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δίκυκλη μοτοσυκλέτα συγκρούστηκε με ηλεκτρικό πατίνι...

Φόρτωση άρθρων...