Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Μητρόπολη Αθηνών: Ολοκληρώθηκε το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου -Ποιοι πήγαν

Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι το μνημόσυνο στη Μητρόπολη Αθηνών για τις 40 ημέρες από την ημέρα του θανάτου του.τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Μετά την ολοκλήρωση του μνημόσυνου η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στάθηκε στα σκαλία της Μητρόπολης και χαιρέτισε τους συγκεντρωμένους έξω από τον ιερό ναό.

Εν μέσω χειροκροτημάτων από όσους είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη Μητρόπoλη έφτασε πρώτη είχε φτάσει λίγο πριν τις 11 το πρωί  η αδερφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Σοφία.

Ακολούθησε λίγη ώρα αργότερα η σύζυγος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Άννα-Μαρία, συνοδευόμενη από τον γιο της Παύλο,  και τη νύψη της, Μαρί Σαντάλ 

 

Λίγο αργότερα στη Μητρόπολη έφτασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Ευγενία Μανωλίδου.

Μνημόσυνο τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Ο Άδωνης Γεωργιάδης μαζί με την Ευγενία Μανωλίδου

Η κυκλοφορία στην Μητροπόλεως έχει διακοπεί απο την πλατεία Συντάγματος προκειμένου να γίνει με ομαλό τρόπο η προσέλευση των περίπου 300 ατόμων που θα δώσουν το «παρών» στην τελετή.

Δείτε φωτογραφίες

news
news

 

news
news
news
news
news
news
news

Μετά το τέλος του μνημοσύνου οικογένεια και καλεσμένοι μεταφέρθηκαν στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για το συνηθισμένο καφέ και τα συλλυπητήρια ενώ το πρωί της Κυριακής η οικογένεια θα βρεθεί στο Τατόι για ένα τρισάγιο πάνω από τον τάφο του τέως βασιλιά.

Ο τάφος του τέως βασιλιά

Το νάιλον έχει αφαιρεθεί από το μνήμα και πλέον ο τάφος είναι λευκός και φτιαγμένος από μάρμαρο. Ερώτημα αποτελεί τι θα αναγράφεται στην επιγραφή του τάφου. Επιθυμία της οικογένειας είναι τα αποκαλυπτήρια του τάφου του τέως βασιλιά να γίνουν την Κυριακή, παρουσία της συζύγου του Άννας Μαρίας, των παιδιών και των καλεσμένων τους, που θα παραβρεθούν στο τρισάγιο που θα πραγματοποιηθεί στο Τατόι, μια μέρα μετά το μνημόσυνο στη Μητρόπολη Αθηνών

Ο τρίτος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο Φίλιππος επισκέφθηκε τις προηγούμενες μέρες τον τάφο του πατέρα του κρατώντας μια ανθοδέσμη με λευκά και κόκκινα τριαντάφυλλα. Ο χώρος φυλάσσεται από αστυνομικές δυνάμεις μέχρι και την Κυριακή όπου θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τελευταία κατοικία του Κωνσταντίνου B’ δεν θα διαφέρει σχεδιαστικά και πολύ από τους τάφους των γονιών του Παύλου και Φρειδερίκης, οι οποίοι βρίσκονται μόλις λίγα μέτρα μακριά και είναι στο ίδιο περίπου επίπεδο με το έδαφος.

Έτσι και στην περίπτωση αυτή τα μάρμαρα που θα τοποθετηθούν, με τον μαρμάρινο Σταυρό, θα οριοθετούν τον τάφο πάνω στον οποίο, γίνεται πολύς λόγος, για το τι ακριβώς θα αναγράφεται εκτός από το όνομα του Κωνσταντίνος Β’, αφού για το διάστημα 6 Μαρτίου 1964 - 1 Ιουνίου 1973 διετέλεσε βασιλιάς της Ελλάδος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε ΙΧ και σπίτια στην Αττική - Λεία πάνω από 146.000 ευρώ

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής προχώρησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στις κλοπές ΙΧ, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούσα...

Φόρτωση άρθρων...