Κυριακή
14 Ιουλίου 2024

Αμετανόητος ο Μίτσκοσκι: Αποκάλεσε τρεις φορές τη χώρα του «Μακεδονία»

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζει τις προκλήσεις η νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας. Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι που θα ηγηθεί της νέας Κυβέρνησης στα Σκόπια, αποκάλεσε τη χώρα του «Μακεδονία» τρεις φορές σε συζήτηση που πραγματοποιείται στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ, Νίκο Φραγκόπουλο, οι προκλητικές τοποθετήσεις του Σκοπιανού Πρωθυπουργού έγιναν λίγο αφότου ξεκίνησε το μεσημέρι στο κοινοβούλιο της Βόρειας Μακεδονίας η διήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, 

Κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων, ο αρχηγός του δεξιού κόμματος VMRO-DPMNE αποκάλεσε τρεις φορές τη χώρα «Μακεδονία», χωρίς να χρησιμοποιήσει τη συνταγματική ονομασία της χώρας.

O Σκοπιανός Πρωθυπουργός περιέγραψε τη χώρα με τα πιο «μελανά» χρώματα, κατηγορώντας την απερχόμενη κυβέρνηση ως υπεύθυνη γι΄ αυτό και σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση θα δώσει έμφαση στην ανόρθωση της οικονομίας της χώρας και στην ανάπτυξη. Στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, επανέλαβε τη στήριξη της χώρας του στην Ουκρανία, ενώ ανέφερε ότι η κυβέρνησή του θα καλλιεργήσει σχέσεις συνεργασίας με τις γειτονικές χώρες.

Η συνεδρίαση αυτή της Βουλής θα ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι δήλωσε πριν μερικές ημέρες ότι στην ορκωμοσία της κυβέρνησής του θα χρησιμοποιήσει τη συνταγματική ονομασία της χώρας (σ.σ. Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας).

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο διάλογος του Τραμπ με τους άνδρες του FBI δευτερόλεπτα μετά την επίθεση – «Περιμένετε να πάρω τα παπούτσια μου»

Στο φως της δημοσιότητας φέρνει το Sky News τους διαλόγους μεταξύ του Ντόναλντ Τράμπ και των μελών του FBI την ώρα που βρίσκονταν γύρω του έτσι ώστε να τον προστατέψουν αφού έπεφτα...

Φόρτωση άρθρων...