Παρασκευή
01 Μαρτίου 2024

Μόσιαλος: «Δεν γνωρίζουμε τις επιπτώσεις της Όμικρον στους ανεμβολίαστους»

«Σε καμία περίπτωση δεν βγάζουν μάσκα οι άνω των 60, όσοι έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή οι ανοσοκατεσταλμένοι, για τους υπόλοιπους η χρήση της μάσκας είναι λιγότερη αυστηρή», τόνισε ο καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος, ενόψει της άρσης των μέτρων της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Δεν γνωρίζουμε τις επιπτώσεις της Όμικρον στους ανεμβολίαστους εκεί οι επιπτώσεις μπορεί να συνεχίσουν να είναι σημαντικές αν δεν προσέχουν... Αν δεν προσέχουν, θα υπάρχουν προβλήματα (..) 300.000 άνω των 60 δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, γι’ αυτό επιμένουν κάποιοι σκληροί δείκτες» προειδοποίησε ο καθηγητής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Ίσως να περάσουμε καλύτερες μέρες με τον κορονοϊό, θα υπάρξει αποκλιμάκωση. Μιλάμε για αποκλιμάκωση των μέτρων, όχι πλήρη αποκλιμάκωση της πανδημίας δεν πρόκειται να υπάρξει πλήρης αποκλιμάκωση χωρίς καθολικό εμβολιασμό του παγκόσμιου πληθυσμού… Είμαστε ακόμα χαμηλά σε παγκοσμία επίπεδα ιδιαιτέρα στις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής και της χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της χώρας μας σε διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα κορονοϊού.

«Όσοι ζούμε με άτομα που χρειάζονται προστασία και οι άνω των 60, και να έχουν εμβολιαστεί πρέπει να φοράνε μάσκες Κ95. Σε ανοιχτούς χώρους δε φοράμε μάσκα», πρόσθεσε ο Ηλίας Μόσιαλος.

Ακόμα, ο Ηλίας Μόσιαλος τόνισε ότι στη χώρα μας έχουμε υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, ενώ πολλοί συμπατριώτες μας έχουν νοσήσει από κορωνοϊό, καθώς κάθε μέρα ανακοινώνονται 20.000 κρούσματα ενώ ο πραγματικός αριθμός είναι υπερδιπλάσιος λόγω των ασυμπτωματικών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δούκας: Τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών δεν θα σβηστούν από τη μνήμη μας - Θα εισηγηθώ τη δημιουργία μνημείου

«Μία συγγνώμη δεν είναι αρκετή. Ο Δήμος Αθηναίων θα φροντίσει με πράξεις, ώστε τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών να μην σβηστούν ποτέ από τη συλλογική μας μνήμη», τονίζει ο Δήμαρχο...

Φόρτωση άρθρων...