Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Μπαράζ σεισμών στην Κρήτη

Νέα ανησυχία προκλήθηκε στην Κρήτη μετά από μπαράζ σεισμικών δονήσεων. Νωρίς το πρωί σημειώθηκε σεισμός 4,3 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου. 

Σύμφωνα με το εργαστήριο σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, η δόνηση καταγράφηκε 33 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ηρακλείου και είχε εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα. 

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ο σεισμός είχε ένταση 4,3 βαθμούς της Κλίμακας Ρίχτερ και έγινε 5 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Αρκαλοχωρίου, ενώ το εστιακό βάθος ήταν στα 11,7 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός κυρίως στην Ανατολική Κρήτη.

Εκτός αυτής της σεισμικής δόνησης, το βράδυ της Τρίτης και τα ξημερώματα της Τετάρτης καταγράφηκε έντονη σεισμική δραστηριότητα.

Στις 21:48 έγινε σεισμός 3,2 Ρίχτερ, στις 23:14 μία ακόμη δόνηση 3,5 Ρίχτερ, ενώ δέκα περίπου λεπτά πριν από τη μία μετά τα μεσάνυχτα καταγράφηκε δόνηση 3,2 Ρίχτερ

Η σεισμική δραστηριότητα συνεχίστηκε με δόνηση 3,4 Ρίχτερ στις 04:29 ενώ δύο λεπτά αργότερα, στις 04:31 καταγράφηκε μία ακόμη δόνηση 3,3 Ρίχτερ. Μετά το σεισμό των 4,3 Ρίχτερ στις 5:44 το πρωί, ακολούθησε μία ακόμη δόνηση μεγέθους 3 Ρίχτερ στις 06:50.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αίρονται και τα τελευταία μέτρα κατά της Covid-19 που παρέμεναν σε ισχύ σε δομές Υγείας

Αίρονται και τα τελευταία μέτρα κατά της Covid-19 που παρέμεναν σε ισχύ σε δομές Υγείας και κλειστές δομές κοινωνικής φροντίδας, μετά από απόφαση της 3ης Εθνικής Επιτροπής Αντιμετώ...

Μάτι: Πώς τα 111 χρόνια φυλάκισης έγιναν 5 εξαγοράσιμα – Ελεύθεροι μέχρι το Εφετείο οι καταδικασθέντες

Το δικαστήριο κατέληξε σε απόφαση και καταδίκασε έξι άτομα σε ποινές φυλάκισης. Ωστόσο, ιδιαίτερα έντονες ήταν οι αντιδράσεις των συγγενών των νεκρών, και όχι μόνο, καθώς οι καταδι...

Φόρτωση άρθρων...