Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

«Μπλεγμένος» με τοκογλύφους ο συνταγματάρχης – ληστής τραπεζών (βίντεο)

Σοβαρά οικονομικά προβλήματα φέρεται να αντιμετώπιζε ο 53χρονος συνταγματάρχης του Στρατού Ξηράς που συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας (5/12) και κατηγορείται για ένοπλη ληστεία (σ.σ. με απειλή χειροβομβίδας) σε υποκατάστημα τράπεζας επί της οδού Μαρίνου Γερουλάνου στην Αργυρούπολη.

Παράλληλα, εξετάζεται η εμπλοκή του σε ακόμη δύο ληστείες με παρόμοιο τρόπο (σ.σ. σε Νέα Σμύρνη και Δάφνη).

Ο ανώτερος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού φέρεται, πατέρας ενός παιδιού, φέρεται να είχε μπλέξει σε κυκλώματα τοκογλύφων που τους χρωστούσε λεφτά και τον εκβίαζαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπηρετούσε στον οικονομικό κλάδο, ωστόσο, φαίνεται πως είχε μπει στην τελική ευθεία για να αποστρατευτεί στις επόμενες κρίσεις λόγω παραπτωμάτων που φέρεται να είχε τελέσει.

Όταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας διαπίστωσαν έκπληκτοι την ιδιότητα του και τον ρώτησαν γιατί έκανε τις ληστείες, εκείνος φέρεται να απάντησε ότι χρωστούσε πολλά λεφτά και είχε μπλέξει με τοκογλύφους. Σε βάρος σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, ενώ κινείται και πειθαρχική διαδικασία από τον Στρατό Ξηράς.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, που επικαλείται η ΕΡΤ, ο ληστής της τράπεζας βρίσκεται εδώ και καιρό στο μεταίχμιο της αποστρατείας καθώς από το καλοκαίρι βρισκόταν εν αναμονή του ΦΕΚ με το οποίο θα του κοινοποιούνταν επίσημα η απόφαση της ηγεσίας για την αποστράτευσή του από το Οικονομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι ίδιες πηγές σημείωσαν πως η υπηρεσία του έχει καταγράψει κατά διαστήματα προβληματικές συμπεριφορές, ενώ η διαχείρισή σε θέματα που είχαν ανακύψει δεν ήταν η ενδεδειγμένη και αυτό του είχε επιφέρει ποινές στον φάκελό του.

Πάντως όταν του γνωστοποιήθηκε, από το περασμένο καλοκαίρι πως πρόκειται να αποστρατευτεί, ο ίδιος φέρεται να αιτήθηκε να παραμείνει στο Σώμα εκτός των οργανικών θέσεων, διατηρώντας την θέση του σε υπηρεσία Διοικητικής Μέριμνας που έχει έδρα της Αττική. Το αίτημά του όμως, σύμφωνα πάντα με στρατιωτικές πηγές, απορρίφθηκε και αυτό οφείλονταν κυρίως στην προγενέστερη υπηρεσιακή συμπεριφορά του.

Νωρίτερα, ο δράστης υπενθυμίζεται  ότι απείλησε τους υπαλλήλους ότι θα βγάλει την περόνη από τη χειροβομβίδα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αστυνομικός που έβγαζε στο εξωτερικό παράτυπους μετανάστες

Με την ποινή της κάθειρξης των επτά ετών και οκτώ μηνών «έφυγε» από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης ένας 45χρονος αστυνομικός, o οποίος κατηγορείται για υπόθεση διακίνησης παράτυπων μετ...

Μητσοτάκης για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων: «Είμαστε απέναντι σε κάθε πράξη που υποκινεί βία»

Στην ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων αναφέρεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα. Ο Πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ» (πρώην Tw...

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Τετάρτη 1 Μαΐου

Δεμένα θα είναι την 1η Μαΐου τα πλοία στα λιμάνια λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στην πανελλαδική – πανεργατική 24ωρη απεργία που προκήρυξε η Γενική...

Φόρτωση άρθρων...