Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Μυστήριο με αμερικανικό πολεμικό όπλο στα χέρια του τράπερ που ανατίναζε ATM

Ελλάδα

Χειροπέδες πέρασε η αστυνομία στον γνωστό τράπερ Don Leon, ο οποίος κατηγορείται ότι ήταν μέλος μιας επικίνδυνης σπείρας που είχε ανατινάξει δεκάδες ΑΤΜ και η λεία τους ξεπέρασε τις 700.000 ευρώ. Μάλιστα, ο γνωστός τράπερ μάλιστα παινευόταν γι’ αυτό μέσα από τα τραγούδια του.

Ο 28χρονος τράπερ διαφήμιζε προκλητικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα κλοπιμαία, με μία παύση 18 μηνών, διάστημα που πέρασε στη φυλακή.

Ο τράπερ είχε συλληφθεί πρώτη φορά από το Τμήμα Διαρρηκτών το 2021 επίσης για ανατινάξεις ΑΤΜ. Αποφυλακίστηκε τον Ιανουάριο του 2023 και παρότι εμφανιζόταν μετανιωμένος, συνέχισε την δράση του.

Μυστήριο με πολεμικό όπλο

Η περίπτωση αυτή χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνή και σοβαρή από την Ασφάλεια της Αττικής καθώς, εκτός των άλλων, βρέθηκε και όπλο στην κατοχή του 28χρονου. Συγκεκριμένα, ο τράπερ είχε στην κατοχή του ένα πολεμικό όπλο αμερικανικής προέλευσης τύπου Μ16. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που η ΕΛ.ΑΣ εντοπίζει το συγκεκριμένου τύπου όπλο στα χέρια μίας εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός Mega.

opla

Αυτό που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση στις Αρχές είναι πως παρά το γεγονός πως το όπλο έχει πάνω τον σειριακό αριθμό του, δεν εμφανίζεται στη βάση δεδομένων του συστήματος.

Ένα δεύτερο ερώτημα είναι αν ο τράπερ και η σπείρα του εμπλέκονται μόνο στις ανατινάξεις των ATM. Συγκεκριμένα, στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχει μπει ένα περιστατικό που συνέβη στις 4 Οκτωβρίου στο Αίγιο.

Στο συγκεκριμένο συμβάν, μία ομάδα ατόμων προσπαθούσαν να διαρρήξουν ΑΤΜ και την ώρα που εντοπίστηκαν από άνδρες της Ασφάλειας Αιγίου έγινε συμπλοκή με πυροβολισμούς.

Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν και στη συνέχεια έκαψαν το αυτοκίνητο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κάλυμνος: Εξάρθρωση σπείρας ναρκωτικών από την ΕΛΑΣ - Διακινούσαν κοκαΐνη μέσα σε κάψουλες

Στην εξάρθρωση μιας σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά στην Κάλυμνο προχώρησαν οι Αρχές. Τα μέλη της σπείρας διακινούσαν κοκαΐνη, η οποία ήταν συσκευασμένη σε κάψουλες, που ερχόταν μ...

Φόρτωση άρθρων...