Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

ΝΑΤΟ: Ολοκληρώθηκε η διακλαδική συμμαχική άσκηση Neptune Strike 2022.2 με ελληνική συμμετοχή

Η δράση υλοποιήθηκε δεύτερη φορά εντός του 2022 και αποσκοπούσε στη διεξαγωγή και τον έλεγχο των διαδικασιών ομαλής μεταβίβασης αρμοδιοτήτων από το διοικητή της US European Command στον Supreme Allied Commander Europe.

Ελλάδα

Η διακλαδική συμμαχική δράση με την επωνυμία Neptune Strike 2022.2, που ξεκίνησε στις 14 Οκτωβρίου, ολοκληρώθηκε χθες, Παρασκευή 28 Οκτωβρίου.

Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ, η άσκηση πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου, της Βόρειας Θάλασσας και της Βαλτικής, με τη συμμετοχή χερσαίων, ναυτικών και αεροπορικών μονάδων του ΝΑΤΟ υπό τη διοίκηση και τον έλεγχο της Ναυτικής Δύναμης Κρούσης και Υποστήριξης του ΝΑΤΟ και του 6ου Στόλου των ΗΠΑ.

Η δράση υλοποιήθηκε δεύτερη φορά εντός του 2022 και αποσκοπούσε στη διεξαγωγή και τον έλεγχο των διαδικασιών ομαλής μεταβίβασης αρμοδιοτήτων από το διοικητή της US European Command στον Supreme Allied Commander Europe και ακολούθως από αυτόν στο διοικητή της Ναυτικής Δύναμης Κρούσης και Υποστήριξης του ΝΑΤΟ του Carrier Strike Group 10, στο οποίο υπάγονται το αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush και τα πλοία συνοδείας του.

news
news
news
news
news

 

Στη Neptune Strike 2022.2 οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις συμμετείχαν με:

● Τη διάθεση του Control Reporting Center της Πάρνηθας για την καθοδήγηση μαχητικών αεροσκαφών F-18 του αεροπλανοφόρου USS George H.W. Bush στο πεδίο βολής Καράβια, όπου εκτελέστηκαν πραγματικά πυρά.

● Μία ομάδα της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ και δύο αεροσκάφη F-4 της Πολεμικής αεροπορίας σε συνεργασία με δύο αεροσκάφη F-18 του αεροπλανοφόρου USS George H.W. Bush, που εκτέλεσαν αντικείμενα τερματικής καθοδήγησης πυρών στην περιοχή δυτικά της Πελοποννήσου και στο πεδίο βολής Μεγάρων.

● Δύο αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας σε αντικείμενα εκπαίδευσης εναέριας μάχης μεταξύ διαφορετικών τύπων αεροσκαφών σε συνεργασία με δύο αεροσκάφη F-18 του USS George H.W. Bush στην περιοχή δυτικά της Πελοποννήσου.

● Δύο αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας σε συνεργασία με δύο αεροσκάφη F-18 του USS George H.W. Bush και το αντιτορπιλικό USS Farragut των ΗΠΑ για την εκτέλεση αντικειμένων αντιμετώπισης αεροπορικής απειλής στην περιοχή του Ιονίου.

Στη Neptune Strike 2022.2, προστίθεται στην ανακοίνωση, οι ένοπλες δυνάμεις συμμετείχαν στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού διεθνών συνεργασιών του ΓΕΕΘΑ, με σκοπό την ενδυνάμωση της συνέργειας και της διαλειτουργικότητας με φίλες και σύμμαχες χώρες και την επαύξηση της μαχητικής ικανότητάς τους σε συμμαχικό επίπεδο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μονεμβασιά: Σε ύφεση η φωτιά στον Άγιο Στέφανο

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί, σε αγροτοδασική έκταση, νότια του Αγίου Στεφάνου, στη Μονεμβασιά στη Λακωνία. Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν επίγ...

Κέρκυρα: Ποινή φυλάκισης πέντε ετών στην πρώην εισαγγελέα για την εξαφάνιση χιλιάδων δικογραφιών

Ποινή φυλάκισης πέντε ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων στην πρώην εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας, η οποία κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενη για κακουργηματική...

Φόρτωση άρθρων...