Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Ναυάγιο με μετανάστες ανοιχτά της Λέρου

Ελλάδα

Ναυάγιο φουσκωτού σκάφους, το οποίο μετέφερε μετανάστες, έγινε ανοιχτά της Λέρου. 

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Λέρου για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων, που κατά δήλωση των διασωθέντων ανέρχονται σε έξι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το φουσκωτό σκάφος με τους μετανάστες καταστράφηκε κατά την προσέγγιση του σε παραλία του νησιού.

Στη συγκεκριμένη περιοχή εντοπίστηκαν ήδη σώοι από το Λιμενικό Σώμα 49 μετανάστες, ενώ κατά δήλωσή τους, στο σκάφος που φέρεται να είχε ξεκινήσει από την Τουρκία, επέβαιναν συνολικά 55 άτομα.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων διεξάγονται υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας και συμμετέχουν ένα πλωτό περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό, ένα αεροσκάφος της frontex και στελέχη του Λιμενικού Σώματος από ξηράς.

Οι 49 μετανάστες που εντοπίστηκαν σώοι σε παραλία του νησιού θα οδηγηθούν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέρου. Πρόκειται για 27 άνδρες, 18 γυναίκες και 4 παιδιά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανησυχία των μετεωρολόγων για την Θεσσαλία - Οι περιοχές που βρίσκονται «στο κόκκινο»

«Καμπανάκι» κρούουν οι μετεωρολόγοι για την κακοκαιρία, με τους ειδικούς να προειδοποιούν για έντονα καιρικά φαινόμενα και πολύ νερό το οποίο αναμένεται να πέσει τις επόμενες ώρες....

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα το Σάββατο, λόγω εκδηλώσεων για την Ολυμπιακή Φλόγα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο στην Αθήνα λόγω εκδηλώσεων για την παράδοση - παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. ...

Φόρτωση άρθρων...