Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Ναυάγιο στην Πύλο: Άφιξη ευρωπαϊκής βοήθειας στην Ελλάδα

Ελλάδα

Την άφιξη βοήθειας εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να ενισχύσουν τις προσπάθειες των ελληνικών αρχών στις έρευνες, που βρίσκονται σε εξέλιξη μετά το τραγικό ναυάγιο χθες ανοιχτά της Πύλου γνωστοποίησαν πριν από λίγη ώρα οι εκπρόσωποι της Κομισιόν.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παράλληλα αύριο θα γίνει συνάντηση της ευρωπαϊκής ομάδας (έρευνας και διάσωσης) που ενεργοποιήθηκε εκ νέου πρόσφατα, ώστε να βοηθήσουν περαιτέρω και με την ανταλλαγή πληροφοριών.

Σε σχετική ερώτηση στη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των ξένων ανταποκριτών οι εκπρόσωποι της Κομισιόν ανέφεραν ότι μια πιθανή έρευνα για τα αίτια του νέου τραγικού ναυαγίου δεν είναι επί της ουσίας εφικτή αυτή τη στιγμή, καθώς είναι σε εξέλιξη οι προσπάθειες των ελληνικών αρχών και οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Επανέλαβαν το χθεσινό μήνυμα της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν όπου εξέφρασε τη θλίψη της για το ναυάγιο σε ανάρτηση της στο Twitter. Μάλιστα, η πρόεδρος της Κομισιόν επεσήμανε πως «πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί, με τα κράτη μέλη και τις τρίτες χώρες, για να αποτρέψουμε τέτοιες τραγωδίες».

Οι εκπρόσωποι της Κομισιόν εξήγησαν ότι το μήνυμα αυτό περιλαμβάνει ακριβώς την προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του μεταναστευτικού: ένα ολοκληρωμένο δηλαδή σχέδιο που θα αντιμετωπίζει τις αιτίες (τη ρίζα) των παράτυπων αναχωρήσεων, την αντιμετώπιση των διακινητών αλλά και την εξεύρεση νομότυπων δρόμων για την άφιξή τους στην Ευρώπη.

«Τέτοιες τραγωδίες μας επηρεάζουν όλους» και μας αφορούν ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε η Κομισιόν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας ανέκτησε τις αισθήσεις του μετά το ολονύχτιο χειρουργείο

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο ανέκτησε τις αισθήσεις του έπειτα από την πολύωρη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, μετά την απόπειρα δολοφονίας του από τον 7...

Καλαμάτα: Άγριος καβγάς μεταξύ κοριτσιών με χαστούκια, κλωτσιές και μαλλιοτραβήγματα

Σε έναν άγριο ξυλοδαρμό κατέληξε η διαφωνία δυο ανήλικων κοριτσιών στην Καλαμάτα. Ο άγριος ξυλοδαρμός ξεκίνησε με αφορμή τους κοιλιακούς. Η συνέχεια προκαλεί σοκ. Χαστούκια, κλωτσι...

Φόρτωση άρθρων...