Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Πακιστανός αξιωματούχος για ναυάγιο στην Πύλο: Πάνω από 300 οι Πακιστανοί που πνίγηκαν

Ελλάδα

Περισσότεροι από 300 είναι οι Πακιστανοί υπήκοοι που πνίγηκαν στο ναυάγιο, στα ανοικτά της Πύλου, σύμφωνα με το CNN, το οποίο επικαλείται δηλώσεις του Προέδρου της Γερουσίας του Πακιστάν, Μοχάμεντ Σαντίκ Σαντζράνι.

Ο Πακιστανός αξιωματούχος γνωστοποίησε τους αριθμούς σε δήλωσή του την Κυριακή, στέλνοντας συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι μαζί σας και προσευχόμαστε οι ψυχές των εκλιπόντων να βρουν αιώνια ειρήνη», δήλωσε ο Σαντζράνι και πρόσθεσε: «αυτό το καταστροφικό περιστατικό υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη να αντιμετωπιστεί και να καταδικαστεί η αποτρόπαια πράξη της παράνομης εμπορίας ανθρώπων».

Οι ελληνικές Αρχές δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει τον αριθμό των νεκρών του Πακιστάν, αναφέρει το CNN.

Ο Πρωθυπουργός του Πακιστάν, Σεχμπάζ Σαρίφ, κήρυξε τη Δευτέρα εθνική ημέρα πένθους για όσους έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο.

Σε μία ανάρτηση την Κυριακή, διέταξε «έρευνα υψηλού επιπέδου» για το περιστατικό. «Διαβεβαιώνω το έθνος ότι όσοι βρεθούν αμελείς ως προς το καθήκον τους θα λογοδοτήσουν. Η ευθύνη θα καθοριστεί μετά την έρευνα και θα πέσουν κεφάλια», έγραψε ο Σαρίφ.

Περίπου 750 άνδρες, γυναίκες και παιδιά επέβαιναν στο σκάφος όταν αυτό ανατράπηκε την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τον Οργανισμό Μετανάστευσης των Ηνωμένων Εθνών (ΔΟΜ), με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εκατοντάδες άνθρωποι και η τραγωδία να είναι μία από τις χειρότερες στη Μεσόγειο Θάλασσα, σύμφωνα με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ίλβα Γιόχανσον.

Η τραγωδία έριξε τα φώτα της δημοσιότητας στην προσφυγική κρίση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά την οποία κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες μετανάστες που διαφεύγουν από τον πόλεμο, τις διώξεις, την κλιματική αλλαγή και τη φτώχεια διακινδυνεύουν σε ύπουλες διαδρομές προς την Ευρώπη.

Η Ίλβα Γιόχανσον καταδίκασε τον ρόλο των “διακινητών” που επιβιβάζουν τους ανθρώπους στις βάρκες. «Δεν τους στέλνουν στην Ευρώπη, τους στέλνουν στον θάνατο. Αυτό κάνουν και είναι απολύτως απαραίτητο να το αποτρέψουμε», δήλωσε η Ευρωπαία επίτροπος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βροχές το Μεγάλο Σάββατο σχεδόν σε όλη τη χώρα - Σε ποιες περιοχές τα φαινόμενα θα είναι έντονα

Άστατος καιρός αναμένεται να επικρατήσει κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Σαββάτου στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσ...

Φόρτωση άρθρων...