Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Ναύπακτος: Πέθανε στα 106 ο τελευταίος Εύζωνας που πολέμησε τους Ιταλούς

Ο εύζωνας Γεώργιος Γκίζας από τη Ναύπακτο, ως μέλος του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, ήταν από τους πρώτους στρατιώτες που πολέμησαν με τους Ιταλούς.

Ελλάδα

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 106 ετών, στη Ναύπακτο, ο Γεώργιος Γκίζας, ο τελευταίος εύζωνας του ηρωικού 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, που έγραψε χρυσές σελίδες ηρωισμού και αυταπάρνησης στον πόλεμο εναντίον των Ιταλών του Μουσολίνι.

Ο εύζωνας Γεώργιος Γκίζας από τη Ναύπακτο, ως μέλος του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, ήταν από τους πρώτους στρατιώτες που πολέμησαν με τους Ιταλούς.

Το 2021, ο δήμαρχος Ναυπακτίας, Βασίλης Γκίζας, είχε τιμήσει τον ήρωα, κάτι που με συγκίνηση θυμήθηκε το Σάββατο (5/11), ημέρα θανάτου του βετεράνου εύζωνα.

Η ανάρτηση του δημάρχου Ναυπακτίας

«Αποχαιρετούμε με συγκίνηση τον 106χρονο Γεώργιο Γκίζα, τον τελευταίο Εύζωνα του ηρωικού 2/39 Σ.Ε. του ελληνοϊταλικού μετώπου.

»Πριν από ένα χρόνο, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, σε μία ιδιαίτερη στιγμή για όλους μας, τιμήσαμε στο πρόσωπό του τους Έλληνες αγωνιστές.

Αιωνία του η μνήμη!».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Βροχές, καταιγίδες, και κεραυνοί από το μεσημέρι της Παρασκευής

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για την κακοκαιρία που αναμένεται από το μεσημέρι της Παρασκευής εξέδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης η ΕΜΥ. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο τα χαρακ...

Πάτρα: Σοβαρό εργατικό ατύχημα σε σούπερ μάρκετ

Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σε σούπερ μάρκετ στην Τριών Ναυάρχων, στην Πάτρα. Συγκεκριμένα, ακρωτηριάστηκε το δάχτυλο ενός εργαζόμενου στο κατάστημα, με αποτέλεσμα στο ση...

Στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο συζητήθηκε η περικοπή δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα σε συνταξιούχους

Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ) θα αποφασίσει για το εάν είναι συνταγματική ή όχι η κατάργηση των τριών δώρων-επιδομάτων (Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινής άδειας) στις επικουρικ...

Φόρτωση άρθρων...