Παρασκευή
10 Μαΐου 2024

Νέα Αγχίαλος: Πόλη «φάντασμα» μετά τη φωτιά στις αποθήκες πυρομαχικών (βίντεο)

Ελλάδα

Με πόλη «φάντασμα» μοιάζει η Νέα Αγχιάλος, μετά από τη φωτιά που ξέσπασε χτες (28.7.2023) σε αποθήκη πυρομαχικών.

Από τη φωτιά που ξέσπασε προχθές στην περιοχή του Βόλου, αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας, που βρίσκεται στην περιοχή Καραμπά, κοντά στην 111 Πτέρυγα Μάχης, παραδόθηκε χθες το απόγευμα στις φλόγες. Στην Νέα Αγχίαλο, στελέχη του Λιμενικού ανέλαβαν την επιβίβαση πολιτών στα σκάφη ιδιωτών, που είχαν συγκεντρωθεί στο λιμάνι.

Οι πολίτες μεταφέρθηκαν στο λιμεναρχείο του Βόλου για καταμέτρηση και εν συνεχεία στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βόλου. Το Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου υποδέχτηκε περισσότερα από 1000 άτομα καθώς μετατράπηκε σε χώρο υποδοχής και φιλοξενίας των πολιτών που απομακρύνθηκαν από τις περιοχές που απείλησε η πυρκαγιά.

Δυνατές εκρήξεις σημειώθηκαν και όσοι βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή κλήθηκαν να απομακρυνθούν και ειδοποιήθηκαν με μήνυμα του 112 ώστε να εκκενώσουν την περιοχή των εκρήξεων Καραμπά και Αγχιάλου σε απόσταση 3 χιλιομέτρων.

Όπως τόνισαν πηγές του ΓΕΑ δεν κινδύνεψε ανθρώπινη ζωή από την εκδηλωθείσα πυρκαγιά στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου υπογραμμίζοντας ότι από την φωτιά επηρεάστηκε τμήμα του στρατοπέδου φύλαξης πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης (111ΠΜ) στην περιοχή Καράμπα.

Από το απόγευμα της Πέμπτης οι κάτοικοι άρχισαν να εγκαταλείπουν τη Νέα Αγχίαλο, ενώ πλέον σιγά σιγά κάποιοι επιστρέφουν για να δουν τι απέμεινε.

Ευτυχώς οι ζημιές που προκάλεσαν οι εκρήξεις ήταν μόνο υλικές, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που έφυγαν ξεχνώντας ακόμα και να κλειδώσουν τα σπίτια τους.

Πλέον οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες στην περιοχή που έφυγαν αφήνοντας πίσω ακόμα και τα αυτοκίνητά τους, προσπαθούν να μαζέψουν ό,τι μπορούν από τα συντρίμμια που άφησαν οι εκρήξεις.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαφιόζικη εκτέλεση στον Βύρωνα: «Ξεκαθάρισμα λογαριασμών» μπροστά στο μικρό παιδί του

Άγριο ξεκαθάρισμα της αλβανικής μαφίας με θύμα τον 32χρονο R.B. μέλος συμμορίας που εμπλέκεται σε συμμορία με αιματηρές επιθέσεις, κλοπές ακόμη και για δολοφονίες στην Αλβανία, βλέ...

Φόρτωση άρθρων...