Τρίτη
27 Σεπτεμβρίου 2022

Νέα διακοπή της δίκης Τοπαλούδη: Αρνήθηκαν οι δικηγόροι να αναλάβουν την υπεράσπιση του ενός κατηγορουμένου

Ελλάδα

Για ακόμη μία φορά διεκόπη η δίκη για τη δολοφονία και το βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη. Νέα εμπλοκή παρουσιάστηκε στη σημερινή διαδικασία ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου στη δίκη και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, έπειτα από την παραίτηση του συνηγόρου του αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενου. 

Ο συνήγορος με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας ζήτησε και άλλο χρόνο προκειμένου να προετοιμαστεί για τη δίκη. Αντίστοιχο αίτημα είχε προβάλει και την πρώτη μέρα της δίκης στις 14 Φεβρουαρίου, οπότε και η δίκη είχε διακοπεί για περίπου ένα μήνα. 

Στην άρνηση του δικαστηρίου να του χορηγήσει άλλον έναν μήνα, ο συνήγορος παραιτήθηκε. Tο δικαστήριο ξεκίνησε διαδικασία αυτεπάγγελτου διορισμού νέων συνηγόρων, από τον κατάλογο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, αντιμετωπίζοντας ωστόσο άρνηση ανάληψης καθηκόντων για να εκπροσωπήσουν τον κατηγορούμενο. 

Οι τρεις πρώτοι επικαλέστηκαν λόγους ηθικής τάξεως χειροκροτούμενοι από όσους βρίσκονταν στο ακροατήριο.

Tο δικαστήριο αφού αποσύρθηκε για αρκετή ώρα, επανήλθε ορίζοντας δύο νέους συνηγόρους οι οποίοι ανέλαβαν την υπεράσπιση του κατηγορούμενου. Η δίκη διακόπηκε για τις 21 Μαρτίου.

Οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη ζήτησαν από το δικαστήριο να εξεταστούν στις 28 Μαρτίου και το δικαστήριο να ξεκινήσει με την εξέταση άλλων μαρτύρων. Το δικαστήριο αποδέχθηκε το αίτημά τους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επεισόδιο με πυροβολισμούς και τραυματία στην Πολυτεχνειούπολη σε επιχείρηση της αστυνομίας για ναρκωτικά

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τρίτης στην περιοχή του Ζωγράφου, λόγω πυροβολισμών στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως λίγο αργότερα, ασθενοφόρο παρέλαβε...