Τρίτη
17 Μαρτίου 2026

Νέα ηγεσία στον Άρειο Πάγο: Πρόεδρος η Αναστασία Παπαδοπούλου, εισαγγελέας ο Κωνσταντίνος Τζαβέλας

Ελλάδα

Δεκτή έκανε το υπουργικό συμβούλιο την πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, για την ηγεσία του Αρείου Πάγου.

Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Τζαβέλας, ο οποίος θα παραμείνει στη θέση για έναν χρόνο, καθώς συνταξιοδοτείται τον Ιούνιο του 2026.

Ο Κωνσταντίνος Τζαβέλας έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, εισαγγελέας της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, του οργανωμένου εγκλήματος, έχει θητεύσει σε ευρωπαϊκές αρχές, αλλά και στη θέση του προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

Στην πρόσφατη ψηφοφορία μεταξύ των συναδέλφων του, που πλέον προβλέπεται να έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα στην επιλογή της ηγεσίας των ανώτατων δικαστηρίων, ο Κωνσταντίνος Τζαβέλας κατετάγη πρώτος.

Νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου επιλέχθηκε η Αναστασία Παπαδοπούλου, η οποία ομοίως θα παραμείνει στη θέση αυτή έως τον Ιούνιο του 2026.

Τα τελευταία τρία χρόνια διευθύνει την Εθνική Σχολή Δικαστών, έχοντας παράλληλα την ευθύνη για την εκπαίδευση των νέων δικαστικών υπαλλήλων.

Στη σχετική ψηφοφορία κατετάγη τέταρτη, κάτι που όμως δεν είναι δεσμευτικό και τελικά επελέγη στη θέση του προέδρου του ανώτατου δικαστηρίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Κλεομένης που δολοφονήθηκε κρατούσε πανό για τον Άλκη Καμπανό – Συγκλονιστική φωτογραφία

Για μία ακόμη φορά πάνω από τη Θεσσαλονίκη υπάρχει μια βαριά σκιά και ατελείωτα αναπάντητα γιατί... Ένα παλικάρι 20 χρονών, οπαδός του ΠΑΟΚ άφησε την τελευταία πνοή μαχαιρωμένος...

Φόρτωση άρθρων...