Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Νέα καταγγελία για τον ιερέα που κατηγορείται για βιασμό - Ζητούσε γυμνές φωτογραφίες από 14χρονη

Ελλάδα

Μια 16χρονη δήλωσε πως ο ιερέας ήταν «φίλος» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με όλα τα παιδιά της ενορίας, ενώ η ίδια τον καταγγέλλει για παρενόχληση σε βάρος της, όταν εκείνη ήταν 14 ετών και αφού την προσέγγισε για να γίνει ο πνευματικός της.

Η καταγγελία έγινε γνωστή μέσω ρεπορτάζ του Star, στο οποίο η νεαρή καταγγέλλει πως βίωσε τραυματικές εμπειρίες με τον ιερέα, ο οποίος έχει προφυλακιστεί αλλά αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, όσο εκείνη ήταν 14 ετών.

Η 16χρονη πλέον κοπέλα αναφέρει πως συμμετείχε στο κατηχητικό έπειτα από προτροπή τού εν λόγω ιερέα, και ύστερα από πιέσεις που δέχτηκε από εκείνον ώστε να γίνει ο πνευματικός της. Στη συνέχεια, καταγγέλλει η ανήλικη, ο ιερέας της ζήτησε φωτογραφίες της, ακόμα και γυμνές.

Ο ιερέας τής έστειλε μήνυμα στο facebook για να συζητήσουν αν θα γίνει ο πνευματικός της, πράγμα που δεν της κίνησε την περιέργεια, καθώς, όπως δήλωσε η κοπέλα, ο ιερέας είναι φίλος στα κοινωνικά δίκτυα με όλα τα παιδιά της ενορίας.

«Μου έλεγε να του στείλω φωτογραφίες χωρίς τα ρούχα μου»

«Έχω συνομιλίες που μου μιλάει αισχρά και με παρακαλάει να με βγάλει κάμερα. Ήμουν 14 ετών όταν έγινε αυτό, αλλά ευτυχώς είχα τη συνείδησή μου. Σε ό,τι αισχρό έλεγε έβαζε τον Θεό. Μου έλεγε να του στείλω φωτογραφίες χωρίς τα ρούχα μου. Με παρακαλούσε να με πάρει στην κάμερα. Ποιος ξέρει τι θα έβλεπα. Μετά άρχισε να λέει άσχημα πράγματα σε τρίτους για μένα», δήλωσε η 16χρονη.

Η νεαρή πρόσθεσε πως όταν πήγε στο γραφείο του ιερέα για εξομολόγηση, εκείνος την κοίταζε επίμονα και άσχημα. Τότε, όταν ο ίδιος συνειδητοποίησε ότι η κοπέλα τον αντιλήφθηκε, της είπε ότι βρίσκεται στον οίκο του Θεού και δεν πρέπει να αισθάνεται άβολα.

«Μου είπε να ανεβάσω το σουτιέν μου. Δεν το έκανα και μετά άρχισε να λέει άσχημα πράγματα. Το είπα στους γονείς μου και ήθελαν να κάνουν καταγγελία, αλλά εγώ δεν ήθελα. Φταίω εγώ γι’ αυτό. Τότε η γυναίκα του ήταν έγκυος στο τρίτο παιδί, φοβόμουν ότι δεν θα με πιστέψει κανένας», κατέληξε η 16χρονη κοπέλα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...