Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Νέα κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τους Παλαιοχριστιανούς και τα παιδιά που ζουν στα λαγούμια

Η εισαγγελία Κορίνθου ζητά να προσκομιστούν οι ληξιαρχικές πράξης γέννησης των παιδιών και εάν τα παιδιά κάτω των 16 ετών πηγαίνουν σχολείο όπως προβλέπει ο νόμος

Ελλάδα

Κατεπείγουσα προανάκριση διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου για την υπόθεση των «παλαιοχριστιανών». Μετά από την εισαγγελική απόφαση η αστυνομία καλείται πλέον να διερευνήσει το συντομότερο δυνατό τον ακριβή αριθμό των ανηλίκων παιδιών που μένουν στις σπηλιές όπως επίσης και να καταγράψει μαζί με αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό τις συνθήκες διαβίωσης τους. 

Η εισαγγελία Κορίνθου ζητά επίσης να προσκομιστούν οι ληξιαρχικές πράξης γέννησης των παιδιών, εάν τα παιδιά κάτω των 16 έτών πηγαίνουν σχολείο όπως προβλέπει ο νόμος και να καταγραφεί οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που αφορά τη διαβίωσή τους.

Οι συνθήκες διαβίωσης της κοινότητας των «παλαιοχριστιανών» -όπως αυτοπροσδιορίζονται- στην Κορινθία όπου και ζουν σε λαγούμια δεκάδων μέτρων που έχουν σκάψει οι ίδιοι παραμένουν άγνωστες.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου μετά από διαπληκτισμό που έλαβε χώρα με κυνηγούς, διαπίστωσαν μία ολόκληρη κοινότητα με εξέχοντες ένα ζευγάρι να ζουν δίχως καμμία τεχνολογική άνεση έχοντας τόξα, βέλη και μαχαίρια. Μόλις η υπόθεση γνωστοποιήθηκε αμέσως οι εισαγγελικές αρχές διέταξαν να απομακρυνθούν τα παιδιά που βρίσκονταν στην κοινότητα, καθώς όπως δήλωσαν οι προαναφερθέντες δεν τα έστελναν σχολείο.

Πρόκειται για τέσσερα μικρά παιδιά. Πιο αναλυτικά το ζευγάρι το οποίο έγινε γνωστό και από τις δηλώσεις του στην τηλεόραση, ο 45χρονος και η 38χρονη έχουν ένα 22χρονο κορίτσι, δύο αγόρια 13 και 15 ετών καθώς και ένα μικρό κοριτσάκι έξι ετών. Στην κοινότητα βρέθηκε ένα ακόμη παιδί, σε βρεφική ηλικία το οποίο είναι της 22χρονης κόρης του ζευγαριού. Ωστόσο παραμένει άγνωστο ποιος είναι ο πατέρας του παιδιού αφού ούτε οι γονείς, ούτε και η 22χρονη τον έχουν υποδείξει.

Αμέσως μετά την εισαγγελική παραγγελία τα παιδιά (15χρονος, 13χρονος, 6χρονη και το βρέφος) απομακρύνθηκαν από την περιοχή και μεταφέρθηκαν στην 25χρονη κόρη του 45χρονου η οποία είναι παιδί από τον πρώτο γάμο του και ζει σε περιοχή της Κορινθίας ακολουθώντας συμβατικό τρόπο ζωής. Η υπόθεση περιπλέκεται καθώς μόλις απομακρύνθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις τα παιδιά επέστρεψαν στην κοινότητα των παλαιοχριστιανών και ζουν πάλι με τους γονείς τους στις σπηλιές.

«Δεν στέλνουμε τα παιδιά μας σχολείο, διαφωνούμε με την ελληνική Παιδεία»

Υπενθυμίζεται πως σε δηλώσεις στους σε τηλεοπτικούς σταθμούς γνωστοποίησαν πως κανείς από την κοινότητα δεν στέλνει τα παιδιά του στο σχολείο και αυτό γιατί διαφωνούν με την ελληνική εκπαίδευση.

Τι λέει ο πατέρας

Νωρίτερα το πρωί μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό , ο κ. Καλαϊτζιδάκης, πατέρας της οικογένειας, σημείωσε: «Όσοι παραξενεύονται φαρισαϊζονται. Είχα έξι παιδιά στην Αθήνα που ζούσα και έπρεπε να ταΐσω οκτώ στόματα με χίλια ευρώ, δεν μου έφταναν. Μένω πλέον εδώ και δεν είναι μόνο το οικονομικό είναι και το πρακτικό κομμάτι».

Σε ερώτηση γιατί δεν πηγαίνουν τα παιδιά του στο σχολείο, απάντησε: «Υποτίθεται είναι δωρεάν η παιδεία. Στην πραγματικότητα δεν είναι δωρεάν. Το ξέρει και η κουτσή Μαρία ότι δεν είναι δωρεάν».

«Δεν υποχρεούμαι να στέλνω τα παιδιά σχολείο»

Για την ζωή του τα τελευταία χρόνια στην Κορινθία στο κτήμα που έχει αγοράσει, είπε: «Καταλήγει ο άλλος να είναι ένας ζητιάνος, έχουμε υπογεννητικότητα λέγανε και εγώ τους πίστεψα. Τώρα που έχω έρθει εδώ βγάζω τα δικά μου προϊόντα, έχω το γάλα μου και δεν είμαι ζητιάνος μπορώ να ταΐσω τα παιδιά μου, τέσσερα χρόνια ζω εδώ».

Σχετικά με το ότι είναι παράνομο να μην πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο, δήλωσε «ότι είναι νόμιμο, δεν είναι και ηθικό. Κάθε Έλληνας δικαιούται να έχει το δικό του σπίτι. Δεν πρέπει να βλέπουμε επιλεκτικά. Θεωρείται κανονικό όταν ήμουν στην Αθήνα να μου δίνουν για την στέγαση 200 ευρώ; Η αξιοπρέπεια στον άνθρωπο είναι να διατηρεί τα πιστεύω του».

«Δεν υποχρεούμαι να στείλω τα παιδιά μου στο σχολείο. Το πανελλήνιο έχει να ασχοληθεί με σημαντικότερα προβλήματα», συμπλήρωσε ακόμη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Αγιά Σοφιά το 560 μ.Χ.: Το πιο ανατριχιαστικό βίντεο μέσω της τεχνητής νοημοσύνης – Αναβιώνει η Θεία Λειτουργία

Η Τεχνητή Νοημοσύνη «φαντάστηκε» πώς θα ήταν η Αγία Σοφιά του 560 μ.Χ. σε όλη της την δόξα σε μια λειτουργία, κατάμεστη, κατάφωτη, με τον αυτοκράτορα και τους αυλικούς μεγαλοπρεπώς...

Φόρτωση άρθρων...