Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Νέα Μάκρη: Πώς συνέβη η τραγωδία με τη 10χρονη στην πισίνα

Ελλάδα

Σοκ έχει προκαλέσει η τραγωδία στην Νέα Μάκρη όπου μία 10χρονη πνίγηκε σε πισίνα συγκροτήματος κατοικιών το απόγευμα της Κυριακής. Το κορίτσι έπαιζε με φίλο του κοντά στην πισίνα, ενώ η μητέρα της φόρτωνε τα πράγματά τους στο αυτοκίνητο για να φύγουν. Κάποια στιγμή στο πλαίσιο του παιχνιδιού, η 10χρονη πέταξε τη μάσκα της στο νερό και βούτηξε για να την πιάσει. 

Έμεινε τουλάχιστον τρία λεπτά στον πάτο της πισίνας, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Το παιδί ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και λίγο αργότερα, στο Κέντρο υγείας όπου μεταφέρθηκε, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στο σημείο όπου πνίγηκε το παιδί υπήρχαν δύο ιδιώτες γιατροί και ένας κύριος που γνώριζε παροχή Πρώτων Βοηθειών και οι τρεις έκαναν εναλλάξ κύκλους ΚΑΡΠΑ.

«Προσπαθούσαμε να βγάλει το κορίτσι γαστρικό υγρό» είπε ο ένας από τους δύο γιατρούς και πρόσθεσε ότι έπειτα από 12 λεπτά έφτασαν στο σημείο δύο μηχανές του ΕΚΑΒ και λίγο αργότερα το ασθενοφόρο που μετέφερε το παιδί στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης. Εκεί οι γιατροί προσπάθησαν να επαναφέρουν το κορίτσι, αλλά διαπιστώθηκε ότι ήταν ήδη νεκρό.

«Το παιδί είχε φάει… Το ασθενοφόρο έκανε 40 λεπτά να έρθει» Η γιατρός που έσπευσε να βοηθήσει την 10χρονη περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που επικράτησαν. Όπως είπε το παιδί είχε φάει νωρίτερα. «Βοήθησα γιατί είμαι γιατρός. Έβγαζε το παιδάκι πολλή τροφή. Ο κορεσμός του είχε ανέβει», ανέφερε η αυτόπτης μάρτυρας αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι το ασθενοφόρο που κλήθηκε στο σημείο να συνδράμει άργησε γιατί χάθηκε στη διαδρομή. «Το ασθενοφόρο έφτασε σε σαράντα λεπτά, ίσως και παραπάνω», ανέφερε περιγράφοντας στην ΕΡΤ τις αγωνιώδεις προσπάθειες τόσο της ίδιας όσο και ενός άλλου ιδιώτη γιατρού να σώσουν το άτυχο κοριτσάκι. «Μετά ήρθε ένας άλλος συνάδελφος που προσπάθησε και αυτός και ένας διασώστης ο οποίος συμπτωματικά περνούσε απ’ έξω», είπε η γιατρός. Όσον αφορά στη 10χρονη δήλωσε ότι την γνώριζε από τις ημέρες παραμονής της στο κατάλυμα. «Ήταν πολύ καλή κολυμβήτρια, πολύ καλό παιδί» είπε. Η ίδια αποκάλυψε ότι το παιδί ήταν εν ζωή όταν το έβγαλαν από την πισίνα αλλά δεν τα κατάφερε στη συνέχεια. «Το παιδάκι αντιδρούσε» όταν το έβγαλαν είπε εμφανώς συγκλονισμένη.

«Το παιδί είχε φάει… Το ασθενοφόρο έκανε 40 λεπτά να έρθει»

Η γιατρός που έσπευσε να βοηθήσει την 10χρονη περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που επικράτησαν. Όπως είπε το  παιδί είχε φάει νωρίτερα.

«Βοήθησα γιατί είμαι γιατρός. Έβγαζε το παιδάκι πολλή τροφή. Ο κορεσμός του είχε ανέβει», ανέφερε η αυτόπτης μάρτυρας αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι το ασθενοφόρο που κλήθηκε στο σημείο να συνδράμει άργησε γιατί χάθηκε στη διαδρομή.

«Το ασθενοφόρο έφτασε σε σαράντα λεπτά, ίσως και παραπάνω», ανέφερε περιγράφοντας στην ΕΡΤ τις αγωνιώδεις προσπάθειες τόσο της ίδιας όσο και ενός άλλου ιδιώτη γιατρού να σώσουν το άτυχο κοριτσάκι.

«Μετά ήρθε ένας άλλος συνάδελφος που προσπάθησε και αυτός και ένας διασώστης ο οποίος συμπτωματικά περνούσε απ’ έξω», είπε η γιατρός.

Όσον αφορά στη 10χρονη δήλωσε ότι την γνώριζε από τις ημέρες παραμονής της στο κατάλυμα. «Ήταν πολύ καλή κολυμβήτρια, πολύ καλό παιδί» είπε.

Η ίδια αποκάλυψε ότι το παιδί ήταν εν ζωή όταν το έβγαλαν από την πισίνα αλλά δεν τα κατάφερε στη συνέχεια.

«Το παιδάκι αντιδρούσε», πρόσθεσε η γιατρός.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έρημη πόλη η Αθήνα – Άδειασαν οι δρόμοι

Άδεια πόλη είναι η Αθήνα λόγω των διακοπών του Πάσχα. Πολλοί κάτοικοι έφυγαν για αυτές τις εορταστικές ημέρες στην επαρχία, με αποτέλεσμα οι δρόμοι σήμερα να είναι άδειοι. Στην ...

Φόρτωση άρθρων...