Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους: Στη δημοσιότητα το ΦΕΚ

Ελλάδα

Στη δημοσιότητα δόθηκε το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού που ισχύουν από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου.

Με στόχο την αναχαίτιση του τέταρτου κύματος πανδημίας και την ώρα που η χώρα κατέγραψε νέο «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού, η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα αυστηρότερα μέτρα, που κατά κύριο λόγο στοχεύουν στους ανεμβολίαστους πολίτες.

Χαρακτηριστική, άλλωστε, ήταν η δήλωση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλέυρη, ότι «οι περιορισμοί θα αφορούν τους συμπολίτες μας που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν, διότι κινδυνεύουν πολύ περισσότερο», που φανερώνει την πρόθεση της κυβέρνησης τα νέα περιοριστικά μέτρα να μην επηρεάσουν την καθημερινότητα εκείνων που έχουν φροντίσει να εμβολιαστούν, στους οποίους έκανε πάντως έκκληση να κάνουν και την τρίτη δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Τι περιλαμβάνεται στην ΚΥΑ για τα νέα μέτρα

Στην ΚΥΑ επαναλαμβάνεται η υποχρέωση χρήσης μάσκας σε όλους ανεξαιρέτως τους εσωτερικούς χώρους, με εξαιρέσεις άτομα που έχουν κάποιον ιατρικό λόγο και παιδιά κάτω των τεσσάρων ετών. Αντίστοιχα, επιβάλλεται η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, όταν παρατηρείται συνωστισμός.

Στη συνέχεια καθορίζεται αναλυτικά ο τρόπος λειτουργίας του Δημοσίου, αλλά και των ιδιωτικών επιχειρήσεων (πλην λιανεμπορίου και καταστημάτων εστίασης), όπου τονίζεται πως ισχύουν όλες οι κατευθυντήριες αναφορικά με τα μέτρα υγιεινής και αποστασιοποίησης.

Για τις δικαστικές αίθουσες ορίζεται πως επιτρέπονται ανώτατος αριθμός 15 ατόμων στην αίθουσα, εκτός και αποφασίσει διαφορετικά η έδρα.

Επίσης στα νοσοκομεία επιτρέπεται ένας συνοδός ή επισκέπτης ανά ασθενή, με τους μη εμβολιασμένους ωστόσο να υποχρεούνται σε μοριακό ή rapid test 48 ώρες πριν την επίσκεψη στην ιατρική δομή. Εξαίρεση αποτελούν οι συνοδοί ασθενών στα Επείγοντα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΦΕΚ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σάμος: 49χρονη σκότωσε τον πατέρα της

Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στη Σάμο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μία 49χρονη γυναίκα σκότωσε τον πατέρα της. Σύμφωνα με την ΕΡΤ η 49χρονη του κατάφ...

Βούλα: Ξεσπούν οι συγγενείς της γυναίκας που παρασύρθηκε από δύο μηχανές -«Ο ένας την έριξε κι ο άλλος την χτύπησε»

Ο γιος της γυναίκας περιέγραψε όσα συνέβησαν, σύμφωνα με όσα του ανέφερε ο πατέρας του. "Αφού τη χτύπησε η πρώτη και την έριξε στο έδαφος, αμέσως μετά πέρασε από πάνω της, άλλη μία...

Πώς θα κάνουμε Ανάσταση και Κυριακή του Πάσχα -Τι δείχνουν τα τελευταία δεδομένα της ΕΜΥ, πρόγνωση ανά περιοχή

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα βόρεια τους 20 με 22 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 23...

Φόρτωση άρθρων...