Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Νέα παράταση στα δωρεάν διόδια στην Εθνική Οδό - Μέχρι πότε θα ισχύσει

Ελλάδα
Tags: διόδια

Νέα παράταση στη δωρεάν διέλευση από τα διόδια στον Ε65 και στο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου από τη Νίκαια έως τον Μαλιακό Κόλπο, ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Την ίδια στιγμή ο αποκλεισμός της Εθνικής Οδού για τα βαρέα οχήματα συνεχίζεται παρά το γεγονός ότι έχει επιτραπεί η διέλευση των ΙΧ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, παρατείνεται έως τις 6 π.μ της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου η δωρεάν διέλευση όλων των οχημάτων από τα διόδια στον αυτοκινητόδρομο Ε65 και στο τμήμα του Αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου από Νίκαια έως Μαλιακό Κόλπο, συμπεριλαμβανομένων και των πλευρικών διοδίων στην εν λόγω περιοχή, με εντολή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα και του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου.

Επίσης, με σκοπό τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας εξαιτίας των επιπτώσεων της κακοκαιρίας «Daniel», παρατείνεται για το ίδιο διάστημα, η δωρεάν διέλευση από τα διόδια για τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων στη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», στα διόδια της Εγνατίας Οδού μεταξύ Θεσσαλονίκης και διασταύρωσης με Ιόνια Οδό και κατά μήκος της Ιόνιας Οδού, ανεξαρτήτως κατευθύνσεως.

Το υπουργείο υπενθυμίζει ότι οι παραχωρησιούχοι οφείλουν να τηρήσουν αρχείο με την αναλυτική καταγραφή των διελεύσεων. Το κόστος θα αναλάβει το Δημόσιο, δυνάμει των Συμβάσεων Παραχώρησης, ενώ θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση εάν απαιτηθεί τυχόν παράταση του έκτακτου αυτού μέτρου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πώς να προστατέψετε το σπίτι σας από τους κλέφτες όταν λείπετε για διακοπές - Οι οδηγίες της Αστυνομίας

Οδηγίες στους πολίτες για τη φύλαξη του σπιτιού έχει εκδώσει η Αστυνομία, σε περίπτωση που το νοικοκυριό λείψει για διακοπές, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που κορυφώνονται οι μετακι...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Πρωτομαγιά στην Αθήνα λόγω των κινητοποιήσεων - Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας θα ληφθούν αύριο, Τετάρτη 1 Μαΐου, από τις 09:30’ το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω πραγματοποίησης εξαγγελ...

Φόρτωση άρθρων...