Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Νεά Σμύρνη: Η Δίωξη Εκβιαστών ανέλαβε την υπόθεση εμπρησμού του εστιατορίου – Πού προσανατολίζονται οι Αρχές

Το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ανέλαβε την υπόθεση του εμπρησμού γνωστού εστιατορίου της Νέας Σμύρνης.

Σύμφωνα με μαρτυρία υπαλλήλου καθαριότητας του εστιατορίου, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς, εμφανίστηκαν ξαφνικά, τα ξημερώματα, δύο - τρία άτομα τα οποία έσπασαν ένα τζάμι και πέταξαν κάτι μέσα και αμέσως μετά εκδηλώθηκε η φωτιά.

Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα σε διαμερίσματα που βρίσκονται στο ίδιο κτίριο, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ενας άνδρας διακομίστηκε με εγκαύματα σε νοσοκομείο, ενώ απεγκλωβίστηκαν ακόμα τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα μωρό που μεταφέρθηκε, για προληπτικούς λόγους, στο νοσοκομείο Παίδων.

Τι ερευνά η αστυνομία

Η έρευνα των αρχών ξεκινά από το ιδιοκτησιακό καθεστώς του καταστήματος και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης φέρεται να είναι ένας αλλοδαπός, η κόρη του οποίου μάλιστα συμμετείχε στο παρελθόν σε πολύ γνωστό τηλεοπτικό παιχνίδι επιβίωσης.

Οι αρχές θα ξεκινήσουν παίρνοντας καταθέσεις από τους ιδιοκτήτες του καταστήματος, ενώ έχουν ήδη στα χέρια τους και το πρώτο υλικό από κάμερες ασφαλείας γύρω καταστημάτων. Κανείς δεν αποκλείει, ενώ φαίνεται να είναι και το επικρατέστερο μάλιστα σενάριο, να πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, που μπορεί όμως να φτάνει μέχρι και ομάδες εκβιαστών, που ξεκίνησαν να επαναδραστηριοποιούνται στα Νότια Προάστια. Άλλωστε, πριν λίγους μήνες, ομάδες εκβιαστών που λυμαίνονται την περιοχή, δεν είχαν διστάσει να εισβάλλουν σε καφετέριας και να σκοτώσουν έναν άνδρα για να λύσουν τις διαφορές τους, μπροστά στα μάτια θαμώνων της καφετέριας.

Από το αρχείο οι αστυνομικοί ανασύρουν τώρα, όλες τις περιπτώσεις εμπρησμών, που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα σε καταστήματα και αναζητούν την ομάδα των ανθρώπων της νύχτας που ενδεχομένως να έχουν σχέση με αυτούς τους εμπρησμούς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μήνυση στην αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου καταθέτει ο Δασκαλάκης - Την κατηγορεί για ψευδή κατάθεση

Με την εξέταση της Δήμητρας Πισπιρίγκου συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Η Δήμητρα Πισπιρίγκου ξέσπασε σε λυγμούς όταν...

Πύργος: Σοβαρή συμπλοκή μαθητών σε σταθμό του ΚΤΕΛ – Στο νοσοκομείο ένας 19χρονος (Photos)

Σοβαρή συμπλοκή μεταξύ μαθητών συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής στον σταθμό του ΚΤΕΛ στα Χαλικιάτικα, στον Πύργο. Δύο 19χρονοι λογομάχησαν και τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν, με...

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού - Εντοπίστηκαν κινητά, ναρκωτικά και μαχαίρι

Επιχείρηση στις φυλακές Κορυδαλλού πραγματοποίησε τα ξημερώματα η Δίωξη Ναρκωτικών, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ε.Κ.Α.Μ., της Ο.Π.Κ.Ε. και δυο αστυνομικών σκύλων. Κατά τη διά...

Φόρτωση άρθρων...