Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Νέα συγκλονιστική μαρτυρία για το Μάτι: «Νόμιζα ότι ήταν καμένη κουρτίνα, αλλά ήταν η μητέρα μου»

Ελλάδα

Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες για την τραγωδία στο Μάτι, με τους μάρτυρες να περιγράφουν πως έχασαν δικούς τους ανθρώπους στη φονική φωτιά στις 23 Ιουλίου 2018. 

«Παρέλαβα τη μητέρα μου σε μια σακούλα σούπερ μάρκετ… με τις τόσες φορές που μπήκα στο σπίτι για να την ψάξω, δε μπορούσα να διανοηθώ ότι αυτό που νόμιζα καμένη κουρτίνα μπάνιου, ήταν η μητέρα μου.(…) Η μητέρα μου δεν πέθανε, αλλά δολοφονήθηκε», ανέφερε ένας εκ των μαρτύρων.

«Φτάνω στο σπίτι και βλέπω μια σύζυγο να ουρλιάζει. "Νίκο φεύγουμε!" (…) Πήρα τη μητέρα μου, "έρχομαι να σε πάρω μην ανησυχείς". Ήταν η τελευταία συνομιλία με τη μητέρα μου. (…) Δεν ξέρω πώς είναι η κόλαση, αλλά αυτό που αντίκρισα ήταν 10 φορές χειρότερο. Φτάνοντας έξω από το σπίτι, βλέπω ένα αμάξι με δυο καμένους μέσα. Βρήκα την πόρτα του σπιτιού σπασμένη. Λέω, κάποιος θα μπήκε να την σώσει. Φώναζα τη μητέρα μου, δεν υπήρχε απόκριση. Πήγα στα νοσοκομεία να την ψάξω», συμπλήρωσε o μάρτυρας.

«Καίγομαι, πονάω»

Γεμάτες οδύνη και σπαραγμό είναι οι μαρτυρίες των συγγενών που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους στη φονική πυρκαγιά. «Φοβηθήκαμε όταν κόπηκε το ρεύμα. Ήμουν μέσα στο σπίτι με την μητέρα μου έπαθα κρίση πανικού. Ο πατέρας μου ήταν έξω. Όταν κάποια στιγμή μπήκε στο σπίτι φώναζε «καίγομαι πονάω». Την ώρα που φεύγαμε η φωτιά είχε μπει στο οικόπεδο.(…) Βρήκαμε μετά ένα περιπολικό και ο πατέρας μου φώναζε καίγομαι πονάω. Φτάσαμε στη Νέα Μάκρη στο κέντρο υγείας. Δεν είχαν ιδέα για φωτιά. Μάλιστα τον ρώτησαν αν κάηκε από κατσαρόλα με νερό! Μετά άρχισε να φτάνει κόσμος. Ο μπαμπάς μου κατέληξε στις 26 Ιουλίου στο ΚΑΤ», αποκαλύπτει μία άλλη μάρτυρας.

«Μάθαμε το θάνατο του πατέρα μας από τις ειδήσεις»

Από τις ειδήσεις πληροφορήθηκαν το θάνατο του πατέρα τους φέρεται να αποκαλύπτει μια συγγενής θύματος των φονικών πυρκαγιών. «Προσπάθησα να καλέσω τους γονείς μου αλλά τίποτα. (…) Μετά τις 6 βρίσκω την αδελφή μου και μου λέει ότι είναι στο κέντρο υγείας και ο μπαμπάς έχει καεί. Πήγα εκεί και δεν είχαν ιδέα για τη φωτιά! Τον παρέλαβαν στο ΚΑΤ και τον έριξαν σε κώμα για να μη νιώθει τον πόνο. Ήταν μέσα κι έξω καμένος περίπου στο 67%. Εμείς μάθαμε το θάνατο του πατέρα μας από τις ειδήσεις, δεν μας ενημέρωσαν έγκαιρα από το νοσοκομείο. Τον είχε κάψει το θερμικό κύμα και θεώρησε ότι έπρεπε να μπει στην πισίνα για να ηρεμήσει, οι γιατροί μας είπαν ότι ήταν λάθος αυτό βέβαια», αναφέρει.

Αίτημα για αυτοπρόσωπη παρουσία των κατηγορουμένων στη δίκη υπέβαλλε ένας εκ των συνηγόρων προς υποστήριξη κατηγορίας, κάνοντας λόγο για «θεσμική απρέπεια» και υπογραμμίζοντας πως θα έπρεπε να βρίσκονται στην αίθουσα για να ακούνε τα πραγματικά περιστατικό, ωστόσο το δικαστήριο το απέρριψε έπειτα από αντίστοιχη εισαγγελική πρόταση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βελόπουλος για ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικό λάθος η πρόταση δυσπιστίας – Συσπειρώσατε την Ν.Δ.

Αιχμές κατά της Kυβέρνησης, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ άφησε στην ομιλία του στην Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. Για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότ...

Νατσιός: «Μια Κυβέρνηση που δεν αφουγκράζεται τα θέλω του λαού της είναι καταδικασμένη»

«Είναι απερίγραπτη η διαστρέβλωση της αλήθειας», υποστήριξε στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός. «Αλήθεια είναι η αλήθεια που συμφέρει εσά...

Φόρτωση άρθρων...