Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Νέα τηλεφωνική συνομιλία Σολτς – Πούτιν

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία συζήτησαν οι Όλαφ Σολτς και Βλάντιμιρ Πούτιν σε νέα τηλεφωνική τους επικοινωνία. Σύμφωνα με ανακοίνωση από τη γερμανική καγκελαρία, ο καγκελάριος της Γερμανίας είχε νωρίτερα σήμερα νέα τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, η οποία διήρκεσε μία ώρα.

«Ο καγκελάριος προέτρεψε τον Ρώσο Πρόεδρο για κατάπαυση του πυρός, βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης και πρόοδο στην εξεύρεση διπλωματικής λύσης το συντομότερο δυνατό», αναφέρει η γερμανική καγκελαρίας.

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Κριστιάνε Χόφμαν, τόνισε ότι η ομοσπονδιακή Κυβέρνηση προσπαθεί να διατηρήσει και να χρησιμοποιεί κάθε διαθέσιμο δίαυλο επικοινωνίας, προκειμένου να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατό μια κατάπαυση του πυρός.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 7 Μαΐου

Γεγονότα 558: Καταρρέει ο τρούλος της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Ο Ιουστινιανός διατάσσει την επανακατασκευή του 1429: Η Ζαν ντ’ Αρκ ηγείται τραυματισμένη της επίθεσ...

Ρωσία: Ορκίστηκε για πέμπτη φορά πρόεδρος ο Βλαντιμίρ Πούτιν - Ο μακροβιότερος ηγέτης μετά τον Στάλιν

Την πέμπτη θητεία του στην προεδρία της Ρωσίας ξεκίνησε επίσημα σήμερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν με τη σημερινή του ορκωμοσία στο Κρεμλίνο. Ο ρώσος ηγέτης, που παρέλαβε την προεδρία απ...

Φόρτωση άρθρων...