Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Νέες αποκαλύψεις για το ορφανοτροφείο της φρίκης από Μιχαηλίδου και νηπιαγωγό

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για το ορφανοτροφείο της φρίκης, όπου παιδιά εξαναγκάζονταν σε ερωτικές περιπτύξεις.

Η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, προέβη σε νέες αποκαλύψεις για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις σε αγόρια 7 με 11 ετών, παρουσία εργαζομένων, σε ορφανοτροφείο της Αττικής.

Η υφυπουργός αποκάλυψε ότι γνώση των καταγγελιών είχε και η διοίκηση του Ιδρύματος, αλλά δεν ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές.

Όπως είπε η υφυπουργός, υπήρχαν «σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ των αγοριών από την ηλικία των 7 μέχρι των 11 ετών μπροστά σε εργαζομένους». «Η καταγγελία δεν διευκρινίζει αν οι εργαζόμενοι τους έβαζαν να τα κάνουν, αναφέρει όμως συγκεκριμένες σεξουαλικές σχέσεις και πράξεις μεταξύ πολύ μικρών αγοριών και δεν υπήρχε καμία αντίδραση ή παρέμβαση από τους εργαζόμενους», πρόσθεσε η Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Ακόμα, η Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε ότι με βάση την καταγγελία, γυναίκες που δουλεύουν στο ορφανοτροφείο ασκούσαν σωματική βία στα παιδιά ενώ αναφέρεται ότι υπήρχε και δωμάτιο-αποθήκη που το χρησιμοποιούσαν σαν τιμωρητήριο. 

Η υφυπουργός Εργασίας αποκαλύπτει πως τους χορηγούσαν μέχρι και ληγμένα φάρμακα.

Η καταγγελία έγινε γνωστή στην υφυπουργό πριν κάποιες ημέρες, όμως έχει φτάσει στο διοικητικό συμβούλιο του φορέα από τα τέλη Σεπτεμβρίου, σημείωσε η υφυπουργός Εργασίας. 

«Τα γνώριζε και η διοίκηση, όπως φαίνεται, γιατί μπορεί κάποιος να πει ότι τα ήξεραν μόνο κάποιοι εργαζόμενοι», σημείωσε και πρόσθεσε ότι δεν είχε ενημερωθεί ούτε ο εισαγγελέας, ούτε οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, «παρά μόνο όταν η καταγγελία έφτασε στα χέρια μας», όπως τόνισε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η υφυπουργός Εργασίας αναφέρθηκε επί της διαδικασίας απομάκρυνσης των υπό διερεύνηση προσώπων σημείωσε ότι κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά που επιτρέπει την απομάκρυνση των εργαζομένων που αφορούν οι καταγγελίες.

«Η αντίδραση ήταν άμεση , πήγαμε την επόμενη μέρα στην εισαγγελία και κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά, οπότε ξεκινά εισαγγελική έρευνα. Από τη στιγμή που ξεκινά η έρευνα , καταγγέλλονται τα συγκεκριμένα πρόσωπα και σύμφωνα με τον νόμο που περάσαμε πριν δυο μήνες, αρκεί η συγκεκριμένη καταγγελία ώστε να μην τους επιτρέπει να δουλεύουν στο ορφανοτροφείο και να απομακρυνθούν», συμπλήρωσε η υφυπουργός Εργασίας.

Γνωστοποίησε πως μεικτά κλιμάκια με την Αρχή διαφάνειας πήγαν στη δομή για επιτόπιο έλεγχο», ενώ από την επομένη της μήνυσης σταμάτησε η χρηματοδότηση του ιδρύματος από το υπουργείο.

Η συγκλονιστική κατάθεση της νηπιαγωγού

Η καταγγελία της νηπιαγωγού «άνοιξε τον ασκό του Αιόλου» για τους υπεύθυνους της κατάστασης που επικρατούσε στο ορφανοτροφείο.

Στην καταγγελία της εκτός από τα περιστατικά περιπτύξεων ανάμεσα σε ανήλικους στις τουαλέτες και τα επεισόδια ξυλοδαρμού, η νηπιαγωγός κάνει λόγο για εγκληματική αδιαφορία των υπευθύνων, κατηγορώντας την πρόεδρο, την κοινωνική υπηρεσία και την ψυχολόγο του ιδρύματος.

«Για όσα συμβαίνουν στο ίδρυμα ευθύνονται: η πρόεδρος που γνωρίζοντας όσα συμβαίνουν καλύπτει και αφήνει να συνυπάρχουν παιδιά με τόση διαφορά ηλικίας και διαφορετικές ανάγκες χωρίς να να βρίσκει λύση για όσα θέματα δημιουργούνται», αναφέρει η νηπιαγωγός και συνεχίζει:

«Η κοινωνική υπηρεσία που δεν έχει κάνει κάτι για να σωθούν αυτές οι ψυχές. Ο ψυχολόγος που δεν έχει καταλάβει είτε στις προσωπικές συζητήσεις με τα παιδιά, είτε στο συμβολικό παιχνίδι των παιδιών ή μέσω της ζωγραφικής των παιδιών τι ακριβώς συμβαίνει μέσα στο ίδρυμα και να κάνει κάποια έγγαφη αναφορά. Η υπεύθυνη του ιδρύματος και το προσωπικό που με τη στάση του καλύπτει τις πράξεις των υπολοίπων».

Έπειτα από την αποκάλυψη της υφυπουργού Εργασίας, Δόμνας Μιχαηλίδου, για τις εργαζόμενες στο ίδρυμα που έβαζαν τα παιδιά να κάνουν σεξ, η νηπιαγωγός στην καταγγελία της αναφέρει περιστατικά που συγκλονίζουν:

«Ο 7χρονος δεν είχε φυσιολογική συμπεριφορά, μιλούσε συνέχεια για το σεξ, κατέβαζε ακόμη και στο σχολείο τα παντελόνια του, δείχνοντας τα γεννητικά του όργανα».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φωτιά στο Μάτι: Έξι κατηγορούμενοι ένοχοι για την τραγωδία - Έντονες αντιδράσεις από συγγενείς θυμάτων

Την απόφασή του επί της ενοχής των 21 κατηγορουμένων στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ανακοίνωσε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών μετά από μακρά ακροαματική διαδικασία. ...

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ ανοιχτά του Ηρακλείου Κρήτης

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (28/4) ανοιχτά του Ηρακλείου Κρήτης. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού ...

Φόρτωση άρθρων...