Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Νέες αποκαλύψεις σήμερα στη Βουλή για το σκάνδαλο της Σ.Αραβίας

Ελλάδα

Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες της κυβέρνησης να αλλάξει την πολιτική ατζέντα, αποφεύγοντας την οποιαδήποτε συζήτηση για το σκάνδαλο της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία, νέες αποκαλύψεις αναμένονται σήμερα στη Βουλή, για τις οποίες μάλιστα στη ΝΔ μιλούν για ύπαρξη εγγράφων που «λένε» πολλά.

Η συμφωνία για τα 300.000 βλήματα και η φερόμενη εμπλοκή του υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Καμμένου δε φαίνεται να είναι μία υπόθεση που θα ξεχαστεί εύκολα από την πλευρά της Πειραιώς και θα αποτελέσει και σήμερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής εξοπλισμών της Βουλής, παρουσία μάλιστα του υπουργού Άμυνας, πεδίο για την άσκηση σκληρής αντιπολίτευσης.

Ήδη ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας, έκανε σαφή την πρόθεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητώντας για μία ακόμα φορά την παρουσία στην επιτροπή όλων των εμπλεκόμενων: «O κ. Καμμένος υποχρεώνεται να προσέλθει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Είναι επιβεβλημένο, όμως, στη συνεδρίαση να παρίστανται όλοι όσοι έχουν γνώση των γεγονότων, στρατιωτικοί και διπλωμάτες. Όπως, βέβαια, και ο μεσάζων, Βασίλης Παπαδόπουλος, που παραδέχθηκε δημοσίως τις στενές σχέσεις του με τον Υπουργό Άμυνας».

Σύμφωνα με πληροφορίες στην ημερήσια διάταξη της επιτροπής την Παρασκευή βρίσκονται 4 θέματα που δεν έχουν να κάνουν με το ζήτημα της Σαουδικής Αραβίας.

Πέμπτο στη σειρά είναι όμως το ζήτημα της πώλησης των βλημάτων και εκεί θα διαφανεί η πρόθεση της κυβερνητικής πλειοψηφίας περί ακύρωσης της συμφωνίας ή μη.

Όπως διερρέουν πηγές της Πειραιώς, η ΝΔ σε κάθε περίπτωση (διάθεση ακύρωσης ή όχι) Θα ζητήσει εξηγήσεις από τον υπουργό Άμυνας επιχειρώντας να αναδείξει τα «σκοτεινά» σημεία της συμφωνίας.

Γαλάζιες πηγές δεν αποκλείουν την πιθανότητα να υπάρξει και νέος γύρος αποκαλύψεων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, καθώς στην Πειραιώς κάνουν σαφείς αναφορές για ύπαρξη εγγράφων που δεν έχουν «δει» ακόμα τα φώτα της δημοσιότητας.

Ταυτόχρονα οι ίδιες πηγές πάντως εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την χρονική συγκυρία αποκάλυψης και νέων στοιχείων, αφού η συνεδρίαση της επιτροπής εξοπλισμών συμπίπτει με την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Ελλάδα και τα όποια πιθανά στοιχεία πιθανόν να φέρουν σε δύσκολη την ελληνική κυβέρνηση, την ώρα που ο κ. Erdogan θα βρίσκεται στη Θράκη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κ. Σκρέκας: Βασική και κύρια κατεύθυνση της κυβέρνησης η στήριξη και προώθηση της υγιούς επιχειρηματικότητας

«Χωρίς υγιή επιχειρηματικότητα δεν έχουμε ανάπτυξη, δεν έχουμε θέσεις εργασίας και φυσικά δεν μπορεί να πάει μπροστά ο τόπος μας. Η βασική και κύρια κατεύθυνση της κυβέρνησής μας ε...

Φόρτωση άρθρων...