Παρασκευή
21 Ιουνίου 2024

Νέες ταυτότητες: Ο προσωπικός αριθμός θα είναι το ΑΦΜ συν τρία ψηφία

Από το κινητό θα γίνονται οι συναλλαγές των πολιτών με το Δημόσιο.

Για τον τρόπο που θα λειτουργήσει η νέα εφαρμογή wallet στο κινητό τηλέφωνο των πολιτών, εξήγησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

« Η επόμενη μέρα είναι το νέο wallet», τόνισε ο Δημήτρης Παπαστεργίου και πρόσθεσε πως  η επόμενη μέρα είναι η νέα εφαρμογή στο κινητό που με την έγκρισή του ο πολίτης θα μπορεί να διεκπεραιώνει τις δουλειές του χωρίς να χρειάζεται να προσκομίζει κανένα έγγραφο. Εν συνεχεία παρέθεσε κάποια παραδείγματα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της νέας εφαρμογής.
 
Η νέα εφαρμογή στο κινητό θα σου λέει: Θες να γράψεις το παιδί στου στον παιδικό σταθμό; Δέχεσαι ο τάδε οργανισμός  ή ΕΤΑΑ που έχει την ευθύνη των vouchers για τους παιδικούς σταθμούς να πάρει αυτό το συγκεκριμένο χαρτί το δικό σου για το παιδί σου; Και θα λες πως συμφωνείς με αυτό και τελειώνει εκεί η ιστορία.

Θες να νοικιάσεις ένα αυτοκίνητο;

Δέχεσαι η τάδε εταιρεία να πάρει το δίπλωμα οδήγησης σου και οποιοδήποτε άλλο χαρτί χρειαστεί;

Δηλαδή η εταιρεία θα έχει πρόσβαση στα δεδομένα σου με την άδεια σου», ανέφερε ο Δημήτρης Παπαστεργίου, μιλώντας στο Open.

Νέες ταυτότητες

Ακόμα, ρωτήθηκε αν κάποιος που βγάζει νέα ταυτότητα θα πρέπει να πηγαίνει στην αρμόδια τράπεζα και να την ενημερώνει για τον νέο αριθμό της ταυτότητας.

«Εδώ έρχεται η μαγεία του προσωπικού αριθμού. Είναι η επόμενη μεγάλη μεταρρύθμιση» απάντησε και πρόσθεσε πως «έρχεται ένας αριθμός ο οποίος έχει νομοθετηθεί ως νούμερο, είναι ο ΑΦΜ μας συν 3 ψηφία. Και για ποιο λόγο δεν είναι μόνο ο ΑΦΜ μας; Γιατί εγώ μπορεί να ξέρω τον ΑΦΜ ενός ανθρώπου με τον οποίο συναλλάσσομαι και να πάρω τιμολόγια /αποδείξεις. Βάζουμε και 3 ψηφία τα οποία δεν είναι ευρέως γνωστά έτσι ώστε να είναι και λίγο προσωπικός αυτός ο αριθμός».

«Με αυτόν τον αριθμό που θα παραχθεί τον Δεκέμβριο και που θα συνοδεύει τον πολίτη για πάντα θα μπορεί να κάνει οποιαδήποτε συναλλαγή στο Δημόσιο. Ό,τι και να αλλάξει, όπως ταυτότητα, διαβατήριο κλπ δεν τον νοιάζει καθόλου γιατί υπάρχουν πλέον κρατημένα και το κράτος θα ξέρει ποιος θα είναι ο πολίτης.  Άρα από εδώ και πέρα σταματάει αυτή η ταλαιπωρία» τόνισε με έμφαση. 

Ακόμα, επεσήμανε πως ο  προσωπικός αριθμός  θα είναι καταγεγραμμένος στις νέες ταυτότητες  που θα βγουν από τον Δεκέμβριο και μετά. Τον προσωπικό αριθμό θα τον επιλέγει ο ίδιος ο πολίτης, καθώς «θα ανοίξει πλατφόρμα στο gov.gr και θα επιλέξει τον προσωπικό του αριθμό Είναι ένα νούμερο που το ξέρουμε», συμπλήρωσε ο υπουργός.
 

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στις φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρθηκε ο Απόστολος Λύτρας – Γιατί κρίθηκε ύποπτος φυγής

Το δρόμο για τη φυλακή, και συγκεκριμένα για τις φυλακές Κορυδαλλού, πήρε ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, μετά την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε χθες σε βάρος του....

«Καμπανάκι» από τον ΕΟΔΥ: Αυξάνεται ξανά η διασπορά του κορωνοϊού - Εντοπίστηκαν νέες παραλλαγές του ιού

Αύξηση συνεχίζει να καταγράφει η θετικότητα για κορωνοϊό στην κοινότητα. Ο αριθμός των εισαγωγών με λοίμωξη Covid-19 παρουσίασε αύξηση, φτάνοντας τις 324. Σύμφωνα με την εβδομαδ...

Φόρτωση άρθρων...