Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού – Σε ποιες περιοχές αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Ελλάδα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα σε αρκετές περιοχές της χώρας. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προχώρησε στην επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης του καιρού. 

Καιρικό σύστημα από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες έχει επηρεάσει από χθες το απόγευμα αρχικά τα δυτικά, βαθμιαία κατά τόπους τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και κυρίως τις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές, ενώ με βροχή ξύπνησε η Αττική.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ θα επηρεαστούν:

α. Μέχρι τις πρωινές ώρες το βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος.

β. Από τις πρώτες πρωινές μέχρι τις μεσημβρινές ώρες το νότιο Ιόνιο, η δυτική Στερεά, η δυτική και η νότια Πελοπόννησος, τα Κύθηρα και η δυτική Κρήτη. Πιθανώς πρόσκαιρα να επηρεαστούν η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η Εύβοια, οι Σποράδες και η Θράκη.

γ. Από τις πρωινές μέχρι τις βραδινές ώρες οι Κυκλάδες (κυρίως οι κεντρικές και νότιες), το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Ο καιρός σήμερα

Bροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο σύνολο σχεδόν της χώρας με τα ισχυρότερα φαινόμενα να αναμένονται στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο. Από το μεσημέρι οι βροχές και οι καταιγίδες αναμένεται να περιοριστούν κυρίως στη Θράκη, στο Αιγαίο και στην Κρήτη όπου όμως θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σημαντικά και στις περιοχές αυτές.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 8 έως 20, στη Θεσσαλία από 11 έως 23, στην Ήπειρο από 7 έως 20, στη Δυτική Στερεά από 11 έως 19, στην υπόλοιπη Στερεά από 12 έως 22, στη Δυτική Πελοπόννησο από 13 έως 22, στην υπόλοιπη Πελοπόννησο από 9 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 20, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 13 έως 20, στις Κυκλάδες από 16 έως 22, στα Δωδεκάνησα από 14 έως 23 και στην Κρήτη από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως από το πρωί θα στραφούν σε δυτικούς και από το μεσημέρι σε βορειοδυτικούς 4 έως 6 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς 5 έως 7 μποφόρ ενώ από το απόγευμα θα γίνουν βορειοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και από το πρωί 4 έως 6 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν δυτικοί 5 έως 7 μποφόρ ενώ από τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε βόρειους 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και από το πρωί από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Μακεδονία αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες και σταδιακά από τις μεσημβρινές ώρες γενικά αίθριος. Στη Θράκη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές και μέχρι νωρίς το απόγευμα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και μέχρι νωρίς το απόγευμα στη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Από τις πρωινές ώρες σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Εξασθένηση αναμένεται από τις βραδινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που από τις πρώτες πρωινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τα νότια τμήματα της ανατολικής Πελοποννήσου. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από νωρίς το απόγευμα.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες σταδιακά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, που από τις πρωινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στις Κυκλάδες (κυρίως στις κεντρικές και νότιες) και στη δυτική Κρήτη. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, που από το απόγευμα σταδιακά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 και στην Κρήτη έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, που από τις πρωινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία από τα βόρεια σε βορείων διευθύνσεων με εξασθένηση το βράδυ. Στα Δωδεκάνησα νοτιοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ, βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που από τις πρώτες πρωινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από τις μεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: Αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4, γρήγορα βόρειοι βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες και σταδιακά από τις μεσημβρινές ώρες γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές που από τις πρώτες πρωινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από νωρίς το απόγευμα.
Άνεμοι: Δυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε ΙΧ και σπίτια στην Αττική - Λεία πάνω από 146.000 ευρώ

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής προχώρησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στις κλοπές ΙΧ, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούσα...

Δολοφονία Λυγγερίδη: Απόπειρα αυτοκτονίας από βασικό κατηγορούμενο – Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου

Βασικός κατηγορούμενος 31 ετών, άρχισε να αυτοτραυματίζεται στα χέρια, στο άκουσμα ότι παραμένει προφυλακιστέος μαζί με άλλους τρεις εκ των 67 συλληφθέντων, ενώ είκοσι αφέθηκαν ελ...

Ιπποκράτειος Πολιτεία: Εντοπίστηκε παράνομο κέντρο απεξάρτησης τοξικομανών – Πέντε συλλήψεις

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες το μεσημέρι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 5 ...

Φόρτωση άρθρων...