Τετάρτη
08 Μαΐου 2024

Νέο κύμα κακοκαιρίας από την Κυριακή με βροχές και χιόνια

Ελλάδα
Tags: καιρός

Ηλιοφάνεια σήμερα Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας με τοπικές συννεφιές, προβλέπει ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης. Αυτές οι συννεφιές θα είναι περισσότερες προς τα Δυτικά, τα Νότια αλλά και τα νησιά του Ανατολικού - Νοτιοανατολικού Αιγαίου με βροχές και καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνεουν νοτιοδυτικά εντονότερα με επίκεντρο το Αιγαίο και ειδικότερα τα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία ωστόσο θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για την εποχή, στους 18 με 22 βαθμούς.

Στην Αττική θα υπάρχει ηλιοφάνεια με περάσματα από αραιές συννεφιές μέχρι 5 μποφόρ και εξαίρεση θα αποτελέσουν τα ανοιχτά γεωγραφικά διαμερίσματα όπου μπορεί να έχουμε και 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 20 βαθμούς το μεσημέρι.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχει ηλιοφάνεια με περάσματα από αραιές συννεφιές. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 18 βαθμούς.

Την Παρασκευή 9/2 θα σημειωθούν βροχές στο νοτιοανατολικό Αιγαίο ενώ το Σάββατο θα υπάρχει βελτίωση του καιρού. Από την Κυριακή θα ενταθούν τα φαινόμενα καθώς έρχεται ένα χαμηλό βαρομετρικό που από τη Δευτέρα θα φέρει βροχές και χιόνια στα ορεινά.

Στη Θράκη και το νοτιοανατολικό Αιγαίο θα αφήσει μεγάλο όγκο νερού ενώ τοπικά θα υπάρχει μικρή πτώση της θερμοκρασία ενώ χιόνια θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές από τα 1.200 μέτρα και πάνω.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης πρόκειται για ένα κύμα κακοκαιρίας, που θα θυμίζει προχωρημένο φθινόπτωρο και θα φέρει αξιόλογες βροχοπτώσεις ειδικότερα στις περιοχές που τις έχουν ανάγκη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ουρές χιλιομέτρων για τους εκδρομείς του Πάσχα που επιστρέφουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Από τη Δευτέρα έχει ξεκινήσει η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα. Οι εκδρομείς του Πάσχα επιστρέφουν στις μεγάλες πόλεις και από σήμερα το πρωί μέχρι το βράδυ θα κορυφωθεί η επιστ...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τετάρτη 8 Μαΐου, γιορτάζουν οι: Αρσένιος, Αρσένης, Αρσενία, Αρσίνα, Αρσινόη Θεολόγος, Θεολόγης, Θολόγος, Θολόγης, Θολόης, Θεολογία, Θολογία Μήλιος, Μήλης, Μηλιώ, Μ...

Φόρτωση άρθρων...